Simon Bosch Simon Bosch
20/09/2022 05:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2022 05:08

Grote bitcoin miner koopt fysieke superkluis in Singapore

icon-mining
Mining
Grote bitcoin miner koopt fysieke superkluis in Singapore

Foto: marozhka studio/Shutterstock

Investeren in crypto is natuurlijk hartstikke leuk en je kunt er veel winst mee behalen, maar dat vinden cybercriminelen ook. 2022 is nu al een jaar van een recordaantal hacks, ondanks de hard gedaalde koersen. Een grote bitcoin miner ziet wel brood in de industrie en heeft besloten om de extreem goed beveiligde kluis ‘Le Freeport’ in Singapore te kopen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin miner koopt fysieke kluis

Dat schrijft Bloomberg, die vanwege de beslotenheid van de overname met anonieme informanten heeft gesproken. De miner in kwestie is Chinese crypto-miljardair Jihan Wu’s Bitdeer Technology Holding. Dit bedrijf leent zijn mininghardware op vijf verschillende locaties uit aan klanten. Bitdeer zou omgerekend 28,4 miljoen euro hebben betaald voor de kluis in Singapore, die de bijnaam ‘Fort Knox van Azië’ draagt.

Ter verduidelijking; het gaat om een fysieke kluis, die voor veel meer dingen is geschikt dan alleen cryptocurrencies. Natuurlijk kunnen Bitdeer en Wu er hardware wallets met cryptocurrencies in opslaan, maar Wu heeft volgens de Amerikaanse zakenkrant de kluis gekocht voor kunst, edelstenen, goud en zilver.


Advertentie

Bitvavo giveaway

Bitvavo gaat een aantal van onze lezers verrassen met kaarten voor de Nations league wedstrijd Nederland – België op zondag 25 september! Niet alleen worden er kaarten weggegeven, ook zullen er andere Oranje prijzen worden verloot onder trouwe lezers.

Zie jij het bijwonen van de wedstrijd Nederland – België op andermans kosten wel zitten, meld je dan hieronder aan met je eigen naam en je e-mailadres. Met een beetje geluk zit jij dan over iets meer dan twee weken in het stadion!

Heb je een account bij Bitvavo? Geef dan dit e-mailadres op

Wees er wel snel bij, want met de winnaars wordt op woensdag 21 september contact opgenomen!


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Verkoper maakt flink verlies

Met de aankoop verlost Wu de Zwitserse kunsthandelaar en oprichter van de kluis Yves Bouvier. Hij probeerde de kluis al jaren te verkopen, ondanks dat de kluis door hemzelf in 2010 is geopend. Hij dacht te kunnen meeliften op Singapore’s ambitie om welvarende verzamelaars, vermogensbeheerders en investeringsbanken te verzadigen in hun behoefte om waardevolle investeringen op te slaan.

Wu betaalde omgerekend ‘maar’ 28,4 miljoen euro, wat fors minder is dan de 70 miljoen euro die Bouvier betaalde om de kluis te bouwen. De kunsthandelaar had 70% van de aandelen in Le Freeport, maar na het betalen van crediteuren hield hij nog maar 5 miljoen euro over aan de deal.

Het klinkt niet als een winstgevend bedrijf, maar volgens een brief van Freeports CEO Lincoln Ng hebben de nieuwe eigenaren het doel om de topkluis uit te breiden en nog verder te verbeteren. Er zouden geen verstoringen binnen het bedrijf zijn, klaarblijkelijk verandert de kluis alleen van eigenaar. Bitdeer wordt volledig eigenaar van het bedrijf.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie