Erik Juffermans Erik Juffermans
08/09/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2023 15:30

Grote crypto beurs zet koers naar Europa en laat VS achter

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Historisch: Ethereum beursfondsen debuteren, maar volume ontgoochelt

Foto: thinkhubstudio/Shutterstock

Dat de grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase het niet goed kan vinden met een zekere Amerikaanse financiële toezichthouder is al lang duidelijk. De exchange flirtte eerder dit jaar al met het idee om buitenlandse markten te verkennen. Coinbase lijkt de daad nu ook echt bij het woord te gaan voegen. In een blogpost melden twee vicepresidenten van de exchange dat de prioriteit voor Coinbase momenteel ligt op markten buiten de Verenigde Staten.

Van cryptokoning tot rijsthandelaar: SBF’s nieuwe leven achter tralies
Van cryptokoning tot rijsthandelaar: SBF's nieuwe leven achter tralies

De Amerikaanse crypto exodus

Het gaat specifiek om de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Brazilië, Singapore en Australië. Nana Murugesan en Tom Duff Gordon, de twee vicepresidenten in kwestie, bestempelen de bovenstaande jurisdicties als “korte termijn prioriteiten”.

In de blogpost wordt gezegd dat deze jurisdicties duidelijke regels hebben vastgesteld en dat Coinbase daarom zal focussen in deze gebieden op “het verkrijgen van licenties en registraties en het opzetten en versterken van activiteiten”.

Het is een duidelijk signaal dat Coinbase verstuurt naar de Amerikaanse regering. Sinds begin dit jaar lopen de spanningen zeer hoog op tussen de Amerikaanse crypto sector en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC spande al talloze rechtszaken aan tegen prominente crypto bedrijven, waaronder Coinbase. Van een duidelijk wetgevend crypto raamwerk is echter geen sprake.

Coinbase schakelt door

Het duo merkt in de blogpost ook op dat er een steeds groter contrast begint te ontstaan tussen het crypto beleid van de Verenigde Staten en dat van de rest van de wereld.

“Elk deel van de wereld maakt stappen om crypto te reguleren. Behalve de Verenigde Staten. Hier wordt gekozen voor de ‘strategie’ van handhaven van bestaande wetten door middel van rechtszaken.” 

Coinbase heeft het beste voor met de crypto industrie. In de blogpost laten de twee vicepresidenten weten hun missie voort te willen zetten buiten de Verenigde Staten. De exchange windt er duidelijk geen doekjes om en is klaar om zich zichtbaar te maken op het globale crypto toneel. 

“We geven alles op alles om het globale financiële systeem te helpen vernieuwen en meer economische vrijheid en kansen te faciliteren. We blijven niet aan de zijkant staan omdat de VS dat wel doet.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie