Thom Derks Thom Derks
01/08/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2023 12:00

Moet Coinbase alle altcoins van zijn platform verwijderen?

Nieuws
Moet Coinbase alle altcoins van zijn platform verwijderen?

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Afgelopen week ging het gerucht rond dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Coinbase nog voor het starten van de rechtszaak verzocht zou hebben om alle tokens behalve bitcoin van zijn beursplatform te verwijderen. Inmiddels hebben zowel Coinbase als de toezichthouder zelf die berichtgeving naar het rijk der fabelen verwezen.

Een woordvoerder van Coinbase laat in gesprek met Blockworks weten dat het om een “onjuiste voorstelling van de feiten” gaat.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Geen verzoek SEC aan Coinbase

Volgens het originele artikel van de Financial Times zou Coinbase CEO Brian Armstrong gezegd hebben dat de SEC aan Coinbase had bevolen om “iedere asset behalve bitcoin te verwijderen” nadat het alle altcoins als effecten bestempelde.

De vertegenwoordiger van Coinbase stelt nu dat “dit type verzoek” alleen ingediend kan worden als een meerderheid van de commissie aan boord is. De SEC erkent dat er binnen de commissie een enkeling is die op deze manier denkt, maar dat het niet de mening van alle commissarissen betreft.

“De staf van de SEC vraag niet aan bedrijven om cryptocurrency’s van hun platform te verwijderen. In de loop van een onderzoek kan de staf zijn mening delen over zaken die mogelijk problemen kunnen opleveren met de effecten-wetgeving”, zo verduidelijkt een vertegenwoordiger van de SEC tegenover Blockworks.

Advertentie

Altcoins voorlopig veilig op Coinbase

Voorlopig hoeven investeerders in altcoins zich dus nog geen zorgen te maken over een mogelijk einde op Coinbase. Dat betekent overigens niet dat het gevaar compleet van tafel is. In juni werd Coinbase immers aangeklaagd door de SEC voor het opereren van een illegale-effectenbeurs. Dat zou betekenen dat de SEC van mening is dat bepaalde munten kwalificeren als effect.

Het verlies van de SEC in de zaak tegen Ripple biedt op dit front hoop. In december 2020 begon de SEC zijn rechtszaak tegen Ripple; waarin het Ripple ervan beschuldigde met de verkoop van XRP een illegaal effect op de markt te brengen.

Inmiddels is duidelijk dat slechts een deel van de verkopen van Ripple kwalificeerden als illegale-effectenverkopen. Mocht die uitspraak ook op de rest van toepassing zijn, dan kan dit allemaal met een sisser aflopen voor de industrie. Vooralsnog lijkt echter alleen bitcoin helemaal veilig.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Advertentie