Rico Engelbarts
02/07/2019 15:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/07/2019 15:05

Handelsvolume bitcoin (BTC) futures op CME stijgt tot ongekende hoogtes

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
handelsvolume_bitcoin_BTC_futures_op_CME_chicago_mercantile_exchange_stijgt_tot_ongekende_hoogtes

Terwijl bitcoin (BTC) de afgelopen dagen in waarde is gedaald, steeg het over de langere periode aanzienlijk in waarde. In april begon bitcoin aan een nieuwe opwaartse beweging, waarbij het tot bijna $13.900 wist te stijgen. Nog geen maand daarvoor besloot de Amerikaanse beurs Chicago Board Options Exchange (CBOE) zijn bitcoin futures te beëindigen omdat de interesse te laag zou zijn nadat de koers flink in waarde was gedaald.
Bitcoin futures bieden vooral institutionele beleggers een manier om in de cryptocurrency te investeren. Terwijl voor de lancering van de bitcoin futures nog werd gedacht dat ze onveilig zouden zijn, en dat ze de economie zouden destabiliseren, bleek het beleggingsproduct na lancering een groot succes.
CBOE en Chicago Mercantile Exchange (CME), twee beurzen uit Chicago, lanceerden ieder hun eigen bitcoin future-producten in december 2017. Kort daarna steeg de bitcoin koers naar zijn all-time high (ATH) van bijna $20.000. Hoeveel invloed de futures hebben gehad op deze stijging is onduidelijk, maar dat ze invloed hebben gehad is waarschijnlijk.
Nadat bitcoin zijn ATH bereikte kwam de cryptomarkt in de zogenaamde crypto winter terecht. Koersen daalden en men was ervan overtuig dat de zeepbel was geknapt. CBOE besloot door deze dalende koersen en de dalende vraag zijn futures te beëindigen:

CFE voegt geen Cboe Bitcoin (USD) (“XBT”) futures-contract toe voor de handel in maart 2019, CFE beoordeelt haar aanpak met betrekking tot de manier waarop zij digitale activiederivaten wil blijven aanbieden voor de handel. Hoewel het zijn volgende stappen overweegt, is CFE op dit moment niet van plan aanvullende XBT-futurescontracten voor de handel op te nemen.

Sinds de koersen in april plots weer begonnen te stijgen zag de concurrent van CBOE, CME, het handelsvolume van zijn bitcoin futures naar ongekende hoogtes stijgen. Op 26 juni werd een nieuw record gevestigd voor de beurs; in 24 uur tijd werd er voor $1,7 miljard aan bitcoin futures verhandeld.


Een deel van dit succes van CME zal te maken hebben met investeerders die overstapten van CBOE naar CME. Echter blijkt ook dat institutionele beleggers steeds meer interesse hebben in bitcoin en andere cryptocurrencies. Dit zal naar verwachting een instroom van nieuw geld op gang brengen waardoor nog verdere stijgingen gerealiseerd kunnen worden.
Onlangs lanceerde ook cryptocurrency exchange Binance zijn eigen bitcoin futures. Beleggers kunnen er gebruikmaken van een leverage van factor 20. De contracten zullen aanvankelijk alleen in combinatie met bitcoin (BTC) worden aangeboden.
Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie