Simon Bosch Simon Bosch
26/12/2022 13:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2022 13:35

Investeringsfonds Binance groeide met 2100% sinds oprichting

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Binance is óp het moment van schrijven dé grootste crypto exchange ter wereld. Zoals de meeste exchanges haalt Binance zijn inkomsten uit de transactiekosten van klanten, maar dat is niet het enige waar het bedrijf aan verdient. Binance’ eigen investeringsfonds heeft het ook goed gedaan de afgelopen jaren, waardoor het nu één van de grotere fondsen in de industrie is.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Rendement Binance Labs bekend

Binance heeft naast een internationale crypto exchange ook een in-house investeringsfonds, Binance Labs. Het richt zich op durfkapitaal, en volgens de website heeft het geïnvesteerd in meer dan 200 projecten. Het bestaat sinds 2018.

Wat het aan kapitaal had en hoe goed het presteert was lang niet bekend, ondanks dat dit vaak cijfers zijn die je publiekelijk kunt vinden bij dit soort bedrijven. Binance noemt in een blogpost dat het sinds 2018 een ‘maximaal rendement’ van 2100% heeft behaald, waardoor het zo’n 7,5 miljard dollar waard is. Wat ‘maximaal rendement’ inhoudt zegt het niet. Het zou kunnen dat dit het rendement was op de top van de markt.

Het schijnt dat Binance veel cash op de balans heeft staan, en dat dit ook weerspiegeld wordt in het durfkapitaalfonds. Toch lopen investeringen van dit soort bedrijven vaak iets ingewikkelder dan je misschien denkt. Durfkapitalisten houden over het algemeen voor langere perioden hun investeringen in vaak illiquide bedrijven vast, vaak voor jaren achter elkaar. Dat betekent dat de Assets Under Management (AUM) nu flink minder zou kunnen zijn.

Advertentie

Binance is financieel solide

Er gingen onlangs nogal wat geruchten over dat Binance’ financieel niet zo stabiel zou zijn, maar Binance ontkent dit zelf. Zo beklemtoont het dat het volledig zelfvoorzienend is, en dus geen druk voelt van schuldeisers en investeerders.

Het bedrijf verklaarde ook dat FTX niet om is gevallen door toedoen van Binance-CEO Changpeng Zhao (CZ), die voormalig FTX-topman Sam Bankman-Fried onder meer uitmaakte voor fraudeur. “Gezonde bedrijven vallen niet om door een tweet,” vond CZ eerder deze maand volgens één van zijn tweets.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie