Simon Bosch Simon Bosch
24/12/2022 07:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2022 07:08

Binance reageert op FUD: ‘gezonde bedrijven vallen niet om door een tweet’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Veel ophef nadat Binance bedrijfsaccount van $1 miljoen+ blokkeert

Foto: askarim / Shutterstock.com

Eerder deze maand bleek dat Binance mogelijk minder sterk staat dan je zou denken. Hierdoor is het bedrijf in een nogal negatief daglicht komen te staan. Maar volgens de crypto exchange zelf is dit helemaal nergens voor nodig.

Herstel in zicht voor bitcoin gedupeerden Mt. Gox, compensatie nadert
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX niet omver door Binance’

In een Chinees blogartikel legt Binance aan de hand van zeven argumenten uitgebreid uit dat er niets aan de hand is. Misschien wel het belangrijkste stuk van het artikel gaat over FTX. Het gerucht ging namelijk dat FTX in de problemen is gekomen door een derde partij.

Binance-CEO Changpeng Zhao (CZ) legde een paar weken terug op Twitter uit dat dit niet klopt, en dat het stelen van kapitaal van klanten de oorzaak is van het faillissement. Sommigen geven CZ hiervan de schuld, zo heeft hij voormalig FTX-CEO Sam Bankman-Fried een fraudeur genoemd. Dit zou volgens de topman geen enkel gezond bedrijf om zeep kunnen helpen.

Binance schrijft dat het andere bedrijven niet als concurrenten ziet. De crypto-industrie bereikt slechts 6% van de bevolking, het lijkt hiermee te impliceren dat er nog genoeg ruimte is om te groeien. In plaats van de concurrentie aanvechten ziet het de markt promoten en adoptie vergroten als belangrijkere doelen. Blockchains en wallets kunnen naast elkaar bestaan, schrijft het.

Advertentie

‘Binance is financieel stabiel’

Verder legt het bedrijf uit dat het financieel gezond is. Het heeft geen schulden bij derden en geen investeerders. Het is volledig zelfvoorzienend en het heeft op het moment geen intentie om naar de beurs te gaan.

Toch kreeg het een hoop kritiek te verduren de afgelopen tijd. Zo zouden de audit die Binance heeft laten doen voor zijn Proof-of-Reserves niet kloppen. Het boekhoudbedrijf in kwestie stopte hierna met het doen van deze audits, ook voor onbekende redenen.

Volgens Binance kwam dit omdat het doen van audits van gecentraliseerde, versleutelde exchanges geen gemakkelijke taak is – zelfs als de activa op blockchains staan. Dit zal dan ook de reden zijn waarom uitsluitend bitcoin (BTC) is gecontroleerd. Altcoins zijn voor nu gelaten. Op het moment van schrijven is het blogartikel van Binance er nog niet in andere talen, waarom is helaas niet duidelijk.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie