Thom Derks Thom Derks
07/12/2022 10:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2022 10:21

Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste fraudeurs ooit

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto crash: Waarom Binance aanklacht doet denken aan FTX fiasco

Foto: CryptoFX/Shutterstock

Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren omdat de markt compleet onderuitging na het nieuws.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

SBF is een meestermanipulator

In een draadje op Twitter deelt de CEO van Binance zijn gedachten over de gebeurtenissen van de afgelopen maand. “Hij is een meestermanipulator op het vlak van media en kennisleiders”, zo laat Zhao weten.

Verder wijst Zhao de claim dat hij met zijn bericht van 6 november FTX liquideerde naar het rijk der fabelen. In dat bericht liet de CEO van Binance weten dat zijn beursplatform alle tokens van FTX wilde verkopen vanwege de zwakke balans van Alameda Research.

“Geen enkele gezonde onderneming kan worden vernietigd door een tweet. Hoewel er een bericht was van Caroline Ellison (CEO Alameda Research) dat 16 minuten na die van mij kwam op 6 november. De data laat zien dat dit bericht uiteindelijk voor de echte dump zorgde”, aldus Zhao.

Advertentie

Changpeng Zhao is niet de enige

Overigens is Zhao niet het enige invloedrijke figuur uit de industrie die grove kritiek op Bankman-Fried uit. Ook Kraken CEO Jesse Powell is des duivels over het acteren van de gevallen CEO van FTX. “Ik denk dat het hem allemaal niet boeide of hij had veel teveel zelfvertrouwen. Uiteindelijk maakt het niet uit. De realiteit is dat hij wist dat hij gokte met het geld van zijn klanten”, aldus Powell.

Coinbase CEO Brian Armstrong is compleet verbaasd dat Sam Bankman-Fried nog altijd vrij rondloopt. Armstrong deed deze uitspraken tijdens de a16z Crypto Founders Summit, een evenement voor grote namen binnen de industrie.

“De wetgeving in de Verenigde Staten is lastig te begrijpen voor crypto-bedrijven en wetgevers slagen er maar niet in om met een werkbare oplossing te komen”, aldus Armstrong in november. Dat zorgt er volgens de CEO van Coinbase voor dat steeds meer partijen voor landen als de Bahama’s kiezen, met alle gevolgen van dien.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie