Kevin Schijven Kevin Schijven
14/02/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2019 10:45

Klanten Coinbase kunnen keys in de cloud opslaan; niet iedereen even blij!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Brian Armstrong, CEO de Coinbase, pide normativa clara para cryptos

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Cryptocurrency-exchange Coinbase heeft aangekondigd dat gebruikers hun private keys voortaan op Google Drive en iCloud kunnen opslaan, zo meldt het bedrijf in een blog op 12 februari.
Coinbase zegt dat gebruikers van de Coinbase crypto-wallet voortaan hun keys kunnen uploaden naar een cloud als extra vangnet in het geval men de keys kwijtraakt.
In tegenstelling tot de meeste andere exchanges beheert Coinbase geen keys en heeft het geen toegang tot het geld en de cryptocurrency die zijn opgeslagen in wallets. Gebruikers zijn daar zelf verantwoordelijk voor. Deze decentralisatie biedt een extra laag bescherming tegen hackers, maar als men de keys kwijt is, is men ook het geld kwijt.

De private keys die worden gegenereerd en opgeslagen op uw mobiele apparaat zijn de enige manier om toegang te krijgen tot uw tegoeden op de blockchain. Eigenaars van ‘user-controlled wallets’ zoals de Coinbase Wallet raken soms hun apparaten kwijt of slagen er niet in een back-up te maken van hun 12 woorden recovery phrase op een veilige plaats en verliezen zo hun geld voor altijd.

Aldus Coinbase. Gebruikers kunnen een versleutelde versie van deze recovery phrase opslaan in hun cloud accounts. Alleen de gebruiker heeft hier toegang toe. Coinbase geeft aan dat in de toekomst meer cloud-diensten ondersteund zullen worden.
Niet iedereen is blij met deze aankondiging. Op Twitter is een discussie ontstaan met zorgen omtrent dit nieuwe systeem. Een aantal van hen beweert dat dit juist tegen het principe ingaat van private keys en dat men de deuren opent voor potentiële hackers. Voorstanders beweren dat het versimpelen van wallets juist helpt met de massa-adoptie van cryptocurrency.
https://twitter.com/cryptoBuzzB/status/1095408749576040448
Is de bovenstaande ontwikkeling een reactie op de QuadrigaCX situatie? Dat zou niemand verbazen. De QuadrigaCX exchange verloor toegang tot haar wallets nadat de eigenaar gestorven zou zijn en als enige toegang zou hebben tot deze wallets. Momenteel kan de exchange de $190 miljoen die het haar gebruikers schuldig is niet uitbetalen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie