Timo Bult Timo Bult
23/05/2023 07:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2023 07:39

Klap voor crypto Nederland: Litebit sluit de deuren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nederlandse crypto broker LiteBit stopt ermee

Foto: Jarretera / Shutterstock.com

Het Nederlandse cypto-platform LiteBit gaat zijn bedrijfsactiviteiten staken. Dat maakt het bedrijf vandaag, 23 mei, bekend in een aankondiging. Klanten zullen de mogelijkheid krijgen om hun tegoeden op te nemen, of te verplaatsen naar andere platformen. Hiervoor heeft LiteBit Bitvavo aangewezen als voorkeurspartij.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

LiteBit stopt door slechte marktomstandigheden

In de aankondiging valt te lezen dat LiteBit “door ontwikkelingen op de markt” al zijn activiteiten zal staken. De broker stelt dat de crypto-industrie zeer uitdagend is, en ook veel van een bedrijf vraagt. Terwijl LiteBit 10 jaar lang stand wist te houden, is de situatie nu zo veranderd dat het bedrijf ervoor heeft gekozen zijn deuren te sluiten.

“Vandaag de dag vormen de toegenomen kosten van regulering, verwachte lagere vergoedingen als gevolg van toenemende concurrentie en het ontbreken van een wereldwijd gelijk speelveld echter uitdagingen voor de duurzaamheid van LiteBit op de lange termijn.”

Advertentie

Bitvavo is voorkeurspartij

Klanten krijgen de mogelijkheid hun crypto en tegoeden op te nemen, of deze te verplaatsen naar andere exchanges. Bitvavo is hierin gekozen als voorkeurspartij. Dit betekent dat klanten actief worden begeleid wanneer zij voor de route naar Bitvavo kiezen. Arthur van Lier, COO van LiteBit, legt uit:

“LiteBit blijft ervoor zorgen dat al het geld van klanten beschikbaar is voor klanten, aangezien de veiligheid van geld van klanten altijd onze topprioriteit is geweest. We zijn volledig toegewijd aan een soepele en snelle geldovermaking voor onze klanten.”

De samenwerking tussen Bitvavo en LiteBit dient nog wel te worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Over een paar weken zullen alle details waarschijnlijk bekend zijn.

LiteBit werd in 2013 gelanceerd en is in tegenstelling tot exchanges als Bitvavo en Binance een broker. In 2019 en 2020 werd het platform nog verkozen tot ‘Beste Crypto Broker’.

LiteBit is actief in meer Europese landen. Inmiddels zijn alle relevante instanties in Nederland, Frankrijk en Oostenrijk ingelicht over de beslissing om zijn deuren te sluiten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie