Timo Bult Timo Bult
02/06/2021 10:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2021 10:20

Krijgt Logan Paul op zijn donder? Verdien geld door te voorspellen op FTX!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Krijgt Logan Paul op zijn donder Verdien geld door te voorspellen op FTX!

Blockchain-technologie maakt een hoop dingen mogelijk. Denk aan non-fungible tokens (NFT’s), de Decentralized Finance (DeFi) applicaties en allerlei andere vooral financiële producten. Nog zo’n leuke categorie binnen de crypto-sector zijn voorspellingsmarkten. Hiermee kan je inzetten op de uitkomst die jij van een bepaald evenement verwacht en zo geld verdienen! De exchange FTX loopt voorop als het op voorspellingsmarkten aankomt. Zij lanceerden onlangs weer twee nieuwe contracten.

Gokken maar dan anders

Maar eerst, wat is dat eigenlijk zo’n voorspellingsmarkt? Wanneer we naar de producten van FTX kijken dan zien we dat het hier in de kern eigenlijk om futures-contracten gaat. Wanneer je op de website van FTX kijkt dan vind je onder “prediction markets” een aantal verschillende opties, bijvoorbeeld TRUMP2024. Deze woorden in hoofdletters en jaartallen zijn de namen van de contracten. Met het TRUMP2024 contract kan men inzetten op de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024.

Wint Trump? Dan verloopt dit contract met een waarde van $1. Maar mocht Trump opnieuw in het stof bijten dan zal het contract verlopen met een waarde van $0. Tot die tijd kan het contract echter vrij verhandeld worden en in de loop van de tijd wordt steeds duidelijker of Trump überhaupt een kans maakt. Naarmate meer informatie over zijn campagne vrijkomt en peilingen worden gehouden zal het contract een kant op gaan bewegen.

Maakt Trump grote kans dan zal het contract steeds meer waard worden aangezien de kans groter wordt dat het contract met een waarde van $1 zal verlopen. In de situatie waarin het contract $0,70 waard is, kan je dus eigenlijk stellen dat handelaren verwachten dat Trump 70% kans heeft om te winnen. Deze veranderende kans maakt het gokken in voorspellingsmarkten nét iets anders dan bijvoorbeeld roulette, waar niemand een inschatting kan maken wat eruit komt.

Gokken op alles wat los en vast zit

Zolang een evenement twee uitkomsten kan hebben, kan je er een futures-contract aan koppelen. In het eerdere voorbeeld van Trump is dat dus; hij wint of hij verliest. FTX heeft onlangs een aantal nieuwe interessante contracten gelanceerd. Een zo’n contract draait om het schaaktoernooi dat FTX organiseert, waarover je hier meer leest. Het CARLSEN2021 contract verloopt met $1 indien de Noorse schaakgrootmeester Magnus Carlsen het toernooi wint. Schaken was nog nooit zo spannend!

Verder kan je inzetten op de uitkomst van de Braziliaanse presidentsverkiezingen met het BOLSONARO2022 contract. En wat dacht je van het gevecht tussen YouTuber Logan Paul en bokser Floyd Mayweather? Ook daarop kan je inzetten met het LOGAN2021 contract, dat waarschijnlijk met elke klap die Logan van Mayweather krijgt in waarde zakt. Door het contract te shorten kan je zelfs bij verlies van Logan een centje verdienen.

Kortom, met voorspellingsmarkten maak je zelfs evenementen waar je niet zoveel mee hebt spannend! FTX voegt vaak nieuwe contracten toe en het is dus interessant hun aanbod goed in de gaten te houden. Meer weten? Bekijk dan deze pagina!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie