Ivo Melchers Ivo Melchers
11/11/2022 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2022 07:00

Ledger hardware wallet ondervond problemen na FTX-drama

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Hardware wallets hebben in de huidige berenmarkt meer dan ooit bewezen wat voor waarde ze met zich mee dragen. Hardware wallets zijn fysieke apparaatjes van een klein formaat waar je je cryptocurrencies op een veilige manier kunt bewaren. Een hardware wallet bewaart echter niet de digitale valuta zelf, die staan immers op de blockchain. Het apparaatje bevat de private keys waarmee je toegang krijgt tot jouw cryptocurrencies. Je kan het dan ook vergelijken met een normale sleutel. Zonder de sleutel heb je geen toegang tot de wallet en kan je automatisch ook niet de inhoud van de wallet beheren.

Een hardware wallet wordt gezien als de meest veilige manier om jouw cryptocurrencies te beheren. De reden hiervoor is dat de private keys offline op het apparaatje worden bewaard, waardoor je bent beschermd tegen hackers, virussen en malware.

Ook heb je met een hardware wallet zelf je eigen crypto in beheer en met het omvallen van cryptocurrency exchange FTX lijkt dat belangrijker dan ooit.

Strijd tegen influencers van failliete cryptobeurs FTX breidt zich uit
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Massaal gebruik van Ledger

Op 9 november zag Ledger een ‘’massaal gebruik’’ van hun platformen, waardoor ze te maken kregen met enkele schaalbaarheidsuitdagingen. Dit had natuurlijk alles te maken met alle drama rondom FTX. Gisteravond werd namelijk bekend dat Binance had besloten om af te zien van de overname van FTX.

Vanwege de paniek onder veel investeerders was er een enorme uitstroom van cryptocurrencies naar de hardware wallets van Ledger. De eerste problemen ontstonden rond 22:00 uur Nederlandse tijd, maar Ledger had het probleem gelijk aangekaart.

Ongeveer een uur later was er een oplossing gevonden en waren de systemen weer volledig operationeel.

Populariteit hardware wallets

Voor de fabrikanten van hardware wallets is de huidige berenmarkt zeer positief. Er zijn namelijk talloze voorbeelden voorbij gekomen die bewijzen waarom een hardware wallet een vereiste is. Zo is bijvoorbeeld voor een recordbedrag aan coins gestolen en het hacken van DeFi-protocollen was hierbij erg populair. Ook bestaat er de kans dat een bedrijf, waar je jouw cryptocurrencies bewaart, failliet gaat. Dit hebben we in de huidige berenmarkt zien gebeuren bij Celsius, Three Arrows Capital, Voyager en sinds kort kunnen we FTX aan dat lijstje toevoegen. Met een hardware wallet beheer je zelf je eigen crypto en ben je letterlijk je eigen bank.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie