Rico Engelbarts
23/02/2019 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2019 19:15

Maaltijden kopen met Burner Wallet was een groot succes op ETHDenver

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
burner_wallet_was_een_groot_succes_op_ETHDenver

Tijdens het ETHDenver evenement konden bezoekers voor hun maaltijden betalen met behulp van de Burner Wallet. De wallet kan vanuit de mobiele browser gebruikt worden, waardoor het zeer gebruiksvriendelijk is en er geen app voor geïnstalleerd hoeft te worden.
ETHDenver is een zogenaamde buidlathon, of hackathon, voor Ethereum-enthousiastelingen. Tijdens het evenement, dat 36 uur duurt, worden workshops en presentaties gehouden door blockchain-influencers en Ethereum-experts. Op het evenement kon eten besteld worden bij 11 foodtrucks met de Burner Wallet als live demonstratie van de wallet.
De Burner Wallet werkt binnen de mobiele browser in combinatie met QR-codes. Bij aankomst op het evenement kregen bezoekers een SolidCoin, een fysieke munt met daarop een QR-code wat in principe een Ethereum private key is. Wanneer bezoekers de camera van hun telefoon op deze code richtten, kregen ze direct een eigen wallet met daarin een kleine hoeveelheid cryptocurrency als cadeau.
https://twitter.com/AlexanderFisher/status/1096854944815038464
Aan de kant van de foodtrucks werkt het hetzelfde. De verkopers konden hun eigen QR-code scannen om hun wallet op te zetten, en kregen vervolgens een QR-code die als public key functioneerde. Deze QR-codes konden duidelijk teruggevonden worden bij iedere foodtruck.
Wanneer een bezoeker wat eten wilde bestellen, hoefden ze alleen de QR-code bij de foodtruck te scannen, waarna de betaling binnen vijf seconden verwerkt werd.
De Burner Wallet werkt op de xDai Chain, een side chain van de Ethereum-blockchain. De xDai Chain maakt gebruik van de xDai-token, een stablecoin gelinkt aan de dollar. De transacties op de xDai Chain worden snel verwerkt en de kosten ervan zijn bijzonder laag.
Tijdens het ETHDenver evenement werden in totaal 4405 maaltijden verkocht, wat bij elkaar zo’n $38.400 kostte. De totale kosten van alle transacties bij elkaar waren slechts $0.20, wat neerkomt $0.000046 per transactie.
Naast het feit dat de transactiekosten bijzonder laag zijn, en de transactieverwerking snel verloopt, is de gebruiksvriendelijkheid van de Burner Wallet een groot voordeel ten opzichte van andere wallets. Het feit dat de wallet binnen de browser op een telefoon werkt en binnen enkele handelingen opgezet kan worden, maakt het gebruik van crypto een stuk gemakkelijker. De Burner Wallet is hierdoor ideaal voor onder andere pop-up events zoals we zagen op ETHDenver.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie