Maaltijden kopen met Burner Wallet was een groot succes op ETHDenver

Tijdens het ETHDenver evenement konden bezoekers voor hun maaltijden betalen met behulp van de Burner Wallet. De wallet kan vanuit de mobiele browser gebruikt worden, waardoor het zeer gebruiksvriendelijk is en er geen app voor geïnstalleerd hoeft te worden.

ETHDenver is een zogenaamde buidlathon, of hackathon, voor Ethereum-enthousiastelingen. Tijdens het evenement, dat 36 uur duurt, worden workshops en presentaties gehouden door blockchain-influencers en Ethereum-experts. Op het evenement kon eten besteld worden bij 11 foodtrucks met de Burner Wallet als live demonstratie van de wallet.

De Burner Wallet werkt binnen de mobiele browser in combinatie met QR-codes. Bij aankomst op het evenement kregen bezoekers een SolidCoin, een fysieke munt met daarop een QR-code wat in principe een Ethereum private key is. Wanneer bezoekers de camera van hun telefoon op deze code richtten, kregen ze direct een eigen wallet met daarin een kleine hoeveelheid cryptocurrency als cadeau.

Aan de kant van de foodtrucks werkt het hetzelfde. De verkopers konden hun eigen QR-code scannen om hun wallet op te zetten, en kregen vervolgens een QR-code die als public key functioneerde. Deze QR-codes konden duidelijk teruggevonden worden bij iedere foodtruck.

Wanneer een bezoeker wat eten wilde bestellen, hoefden ze alleen de QR-code bij de foodtruck te scannen, waarna de betaling binnen vijf seconden verwerkt werd.

De Burner Wallet werkt op de xDai Chain, een side chain van de Ethereum-blockchain. De xDai Chain maakt gebruik van de xDai-token, een stablecoin gelinkt aan de dollar. De transacties op de xDai Chain worden snel verwerkt en de kosten ervan zijn bijzonder laag.

Tijdens het ETHDenver evenement werden in totaal 4405 maaltijden verkocht, wat bij elkaar zo’n $38.400 kostte. De totale kosten van alle transacties bij elkaar waren slechts $0.20, wat neerkomt $0.000046 per transactie.

Naast het feit dat de transactiekosten bijzonder laag zijn, en de transactieverwerking snel verloopt, is de gebruiksvriendelijkheid van de Burner Wallet een groot voordeel ten opzichte van andere wallets. Het feit dat de wallet binnen de browser op een telefoon werkt en binnen enkele handelingen opgezet kan worden, maakt het gebruik van crypto een stuk gemakkelijker. De Burner Wallet is hierdoor ideaal voor onder andere pop-up events zoals we zagen op ETHDenver.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€25.676,00 Kopen
1
Litebit
€25.963,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.007,60 Kopen
3
SATOS
€26.120,80 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...