burner_wallet_was_een_groot_succes_op_ETHDenver

Maaltijden kopen met Burner Wallet was een groot succes op ETHDenver

6

Tijdens het ETHDenver evenement konden bezoekers voor hun maaltijden betalen met behulp van de Burner Wallet. De wallet kan vanuit de mobiele browser gebruikt worden, waardoor het zeer gebruiksvriendelijk is en er geen app voor geïnstalleerd hoeft te worden.

ETHDenver is een zogenaamde buidlathon, of hackathon, voor Ethereum-enthousiastelingen. Tijdens het evenement, dat 36 uur duurt, worden workshops en presentaties gehouden door blockchain-influencers en Ethereum-experts. Op het evenement kon eten besteld worden bij 11 foodtrucks met de Burner Wallet als live demonstratie van de wallet.

De Burner Wallet werkt binnen de mobiele browser in combinatie met QR-codes. Bij aankomst op het evenement kregen bezoekers een SolidCoin, een fysieke munt met daarop een QR-code wat in principe een Ethereum private key is. Wanneer bezoekers de camera van hun telefoon op deze code richtten, kregen ze direct een eigen wallet met daarin een kleine hoeveelheid cryptocurrency als cadeau.

Aan de kant van de foodtrucks werkt het hetzelfde. De verkopers konden hun eigen QR-code scannen om hun wallet op te zetten, en kregen vervolgens een QR-code die als public key functioneerde. Deze QR-codes konden duidelijk teruggevonden worden bij iedere foodtruck.

Wanneer een bezoeker wat eten wilde bestellen, hoefden ze alleen de QR-code bij de foodtruck te scannen, waarna de betaling binnen vijf seconden verwerkt werd.

De Burner Wallet werkt op de xDai Chain, een side chain van de Ethereum-blockchain. De xDai Chain maakt gebruik van de xDai-token, een stablecoin gelinkt aan de dollar. De transacties op de xDai Chain worden snel verwerkt en de kosten ervan zijn bijzonder laag.

Tijdens het ETHDenver evenement werden in totaal 4405 maaltijden verkocht, wat bij elkaar zo’n $38.400 kostte. De totale kosten van alle transacties bij elkaar waren slechts $0.20, wat neerkomt $0.000046 per transactie.

Naast het feit dat de transactiekosten bijzonder laag zijn, en de transactieverwerking snel verloopt, is de gebruiksvriendelijkheid van de Burner Wallet een groot voordeel ten opzichte van andere wallets. Het feit dat de wallet binnen de browser op een telefoon werkt en binnen enkele handelingen opgezet kan worden, maakt het gebruik van crypto een stuk gemakkelijker. De Burner Wallet is hierdoor ideaal voor onder andere pop-up events zoals we zagen op ETHDenver.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Satos

9/10

€10.616,20 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.592,10 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€10.479,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.595,00 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.698,20 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.857,10 Kopen
Laatste nieuws