Rico Engelbarts
05/04/2020 06:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2020 06:02

Maleisië geeft goedkeuring aan cryptocurrency exchange te midden van lockdown

Maleisië heeft de goedkeuring gegeven aan een cryptocurrency exchange om legaal in het land te opereren, ondanks de nationale lockdown om het coronavirus in te perken. De regering hoopt door intensief te testen de pandemie tegen te gaan. Onlangs keurde Japan ook een nieuwe cryptocurrency exchange goed te midden van het gevecht tegen de COVID-19-uitbraak.
Tijdens de lockdown ontving cryptocurrency exchange Tokenize Malaysia de goedkeuring van de ‘Securities Commission Malaysia’ om een ​​digital asset exchange (DAX) te lanceren, meldden verschillende lokale media vrijdag. 
Het Maleisische nationale persbureau Bernama citeerde de CEO van Tokenize Malaysia als volgt:

De digitale aandelen industrie is verre weg een van de best uitgeruste branches en voor ons is het “business as usual”, aangezien de branche, op afstand, effectief werkt en communiceert met teams in verschillende tijdzones

Op de website van Suruhanjaya Sekuriti Malaysia vertelt de toezichthouder dat hij drie erkende marktexploitanten heeft geregistreerd voor het opzetten en het in werking stellen van cryptocurrency exchange in Maleisië. Dit is het resultaat van een verandering in de regelgeving op 15 januari 2019 waardoor exchanges nu gereguleerd worden.
De drie voorwaardelijk goedgekeurde crypto-exchanges waren Luno Malaysia, Sinegy Technologies en Tokenize Technology. Van de 23 crypto-exchanges kregen volgens het nationale persbureau alleen de bovengenoemde drie enige vorm van goedkeuring. Hierbij voldeed Luno het eerst aan de wettelijke vereisten.
Dit jaar heeft de commissie, in januari, ook de richtlijnen voor digitale activa gepubliceerd. De toezichthouder kwam eerder ook met een publieke statement naar buiten:

Partijen die niet zijn goedgekeurd door het Comité, inclusief partijen die eerder actief waren tijdens de overgangsperiode, moeten alle activiteiten onmiddellijk staken en al het geld en aandelen die bij investeerders zijn geïnd, teruggeven.

Vrijdag 10 april om 20:00 uur organiseren we een Ask Me Anything (AMA) sessie met David en Michiel. Stel je vragen en discussieer live met ons mee!
Afgelopen maand hebben we kunnen aanschouwen – zo medio maart – dat de koers van bitcoin meeging in de leegstroom van beurzen wereldwijd. Kan bitcoin na deze pullback de rug rechten? Lees verder in de analyse van Michiel!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie