Margin trading op cryptocurrency exchange Binance eist eerste slachtoffer

Margin trading op cryptocurrency exchange Binance eist eerste slachtoffer

Binance’s margin trading heeft zijn eerste slachtoffer geëist. De cryptocurrency van een handelaar met een short-positie op bitcoin (BTC) werd geliquideerd nadat bitcoin in korte tijd sterk in waarde is gestegen.

Margin trading laat gebruikers op de exchange handelen met geleend geld. Dat kan leiden tot meer winst, maar het brengt ook meer risico met zich mee. Cryptocurrency exchanges als BitMEX en Kraken bieden ook de mogelijkheid voor margin trading aan.

De optie om te margin traden werd in mei van dit jaar aangekondigd. Een select aantal handelaren maakt nu deel uit van een grootschalige test. En nu is dus het eerste slachtoffer gevallen als gevolg van deze vaak risicovolle manier van investeren.

Advertentie

De CEO van de cryptocurrency exchange, Changpeng Zhao, maakte gebruik van de gebeurtenis om te waarschuwen:

We hadden vandaag onze eerste Margin-liquidatie. En raad eens , het was een #BTC short-positie.

Wed niet tegen bitcoin, en wed niet tegen b …

Wat Zhao precies met de laatste letter “b” bedoelt is niet helemaal duidelijk. Men denkt dat hij hiermee doelt op Binance Coin (BNB), de native cryptocurrency van het Binance ecosysteem.

BNB doet het al maanden bijzonder goed. Investeerders die de altcoin begin dit jaar wisten te kopen genieten nu van een rendement van meer dan 500%. De groei is vooral het gevolg van de steeds verdere uitbreiding van Binance, zoals de mogelijkheid om te margin traden.

Heb je vandaag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€5.998,65 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€5.906,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€5.933,30 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€5.952,76 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€5.955,00 Kopen
5
5
Bitcoinmeester
Reviewed
€5.974,35 Kopen
Laatste nieuws