Max Max
22/04/2024 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2024 17:16

Met SBF in de cel, richten slachtoffers zich nu op crypto-influencers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Met SBF in de cel, richten slachtoffers zich nu op crypto-influencers

Foto: lev radin/Shutterstock

Een jarenlang durende rechtszaak tegen de voormalig CEO van FTX lijkt nu tot een einde te komen. Getroffen crypto-investeerders lijken hun vizier nu te gaan richten op de FTX-influencers die destijds betrokken waren bij de promotie van de failliete crypto-exchange.

Cryptobeurs Coinbase gaat gebruik van sneller bitcoin-netwerk toestaan
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Collectieve claim tegen Sam Bankman-Fried

In november 2022, kort na het faillissement van crypto exchange FTX, klaagt een groep gedupeerden Sam Bankman-Fried (SBF) aan voor geleden verliezen. De oprichter en voormalig CEO zou zich schuldig hebben gemaakt aan meerdere misdrijven, waardoor vele duizenden klanten feitelijk hun geld verloren.

De groep crypto gebruikers wordt bijgestaan door The Moskowitz Law Firm, die meerdere rechtszaken voert met crypto-gerelateerde collectieve claims.

Advertentie

Schikking in beruchte crypto-rechtszaak bereikt

Op 28 maart veroordeelde een rechter de oprichter van FTX tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor de door hem gepleegde misdrijven. Uit het bericht van de crypto gebruikers aan de rechtbank blijkt dat zij op diezelfde dag een voorstel hebben ingediend om tot een schikking te komen.

In het voorstel is opgenomen dat Bankman-Fried zal assisteren in de vervolging van FTX influencers en slachtofferhulp, door documenten en verklaringen te delen uit de strafrechtelijke procedure. 

De advocaten van de crypto gebruikers spreken voornamelijk over beroemdheden en bedrijven die verantwoordelijk waren voor het promoten van de voormalige crypto exchange. Onder andere Naomi Osaka, Tom Brady, Stephen Curry en Shaquille O’Neal zijn de namen die naar voren komen in het voorstel.

Cryptobeurs Coinbase gaat gebruik van sneller bitcoin-netwerk toestaan
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bankman-Fried gaat in beroep

Op 19 april hebben de eisers aan de rechtbank medegedeeld dat er een schikking is overeengekomen met Bankman-Fried. De groep crypto- investeerders heeft hiervoor gekozen vanwege de mogelijke kosten en lengte van procedures, wanneer zij door zouden gaan met de vervolging van de voormalig CEO. Met de informatie uit de strafzaak tegen Bankman-Fried zullen zij nu hun vizier richten op de FTX promotors. 

De advocaten van de FTX oprichter hebben op 11 april beroep aangetekend tegen de eerder uitgesproken veroordeling en gevangenisstraf. Ook hebben zij verzocht om Bankman-Fried langer te laten verblijven in het Metropolitan Detention Centre in Brooklyn, zodat de voormalig CEO kan assisteren in zijn eigen verdediging.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie