Robin Hazekamp Robin Hazekamp
22/12/2023 19:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2023 17:19

Nederlands crypto bedrijf doorstaat als eerste belangrijke kwaliteitstest

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nederlands crypto bedrijf doorstaat als eerste belangrijke kwaliteitstest

Foto: Boris Stroujko/Shutterstock

Amdax, een Nederlands crypto bedrijf, heeft de prestigieuze ISAE-3000 Type-1 audit gehaald. De vermogensbeheerder en cryptobewaarder is daarmee een van de veiligste van Nederland. Het is het eerste bedrijf in Europa dat de audit haalt. Het doorstaan van een ISAE-3000 Type-1 audit betekent een hoge veiligheid van een crypto bedrijf.

Coinbase laat met grote stapel pizza’s de kracht van bitcoin zien
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Nederlands crypto bedrijf haalt prestigieuze audit

De ISAE-3000-audit is een belangrijke prestatie. Het geeft aan dat de processen van Amdax voldoen aan hoge normen op het gebied van beveiliging, transparantie en efficiëntie. De audit bestrijkt verschillende aspecten, waaronder bewaring, opnames en stortingen van crypto-assets en algemene IT-controls.

Volgens Lucas Wensing, de CEO van Amdax, is de audit belangrijk om de toewijding van het bedrijf voor veiligheid te laten zien. Vooral in een markt waar zorgen over de veiligheid van klantenfondsen bij crypto dienstverleners veel voorkomen. 

“Met de komst van MiCAR, wordt regulatie steeds belangrijker. Deze regels schrijven voor dat aanbieders van crypto diensten volledig in het voordeel van de klant moeten handelen. We zijn de eerste crypto dienstverlener in de EU die dat bewijst met een ISAE-3000 Type-1 audit. Hiermee laten we zien dat we niet alleen doen wat verplicht is, maar ook wat noodzakelijk is.” Aldus Wensing.

Advertentie

FTX fiasco en crypto wet MiCA

Met MiCAR verwijst Wensing naar de Markets in Crypto Assets wet die de EU in werking heeft gezet. Het is een van de eerste en belangrijkste crypto wetten ter wereld. Met MiCAR wil de EU een betere grip krijgen op de crypto industrie. Er worden duidelijke regels opgesteld voor crypto bedrijven. Ook transparantie is van groot belang.

Duidelijke regels en veiligheid zijn zeer belangrijk. In het verleden zijn er verschillende grote incidenten geweest waar gesjoemel met klantentegoeden miljarden aan schade veroorzaakten. Denk maar aan het FTX fiasco, dat tientallen miljarden dollars deed verdampen. Momenteel wordt FTX ex-CEO Sam Bankman-Fried daarvoor berecht in de Verenigde Staten.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie