Robin Hazekamp Robin Hazekamp
03/03/2024 20:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2024 07:26

Nederlandse crypto exchange Bitvavo uit de lucht na onderhoud

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nederlandse crypto exchange Bitvavo uit de lucht na onderhoud

Foto: Bitvavo

De Nederlandse crypto exchange Bitvavo ondervindt problemen met hun handelsplatform. Gebruikers kunnen niet meer handelen en koersen worden niet meer weergegeven. Een mogelijke oorzaak hiervan zou het onderhoud kunnen zijn dat vannacht is uitgevoerd. Alhoewel dat goed verliep, kan het uit de lucht gaan van de site hierdoor zijn veroorzaakt.

Update: Bitvavo laat op X weten dat de handel om 21:45 hervat zal worden.

Update (2): Handel is in volledigheid hervat.

Crypto exchange Bitvavo valt deels weg

Gebruikers van het crypto handelsplatform Bitvavo melden problemen. Het Bitvavo bestuur meldt dit eveneens op X (voorheen Twitter). De site is nog wel beschikbaar, maar er kan niet meer gehandeld worden. Koersen zijn ook niet meer beschikbaar en worden niet weergegeven. Klantentegoeden zijn verder onaangetast en zijn niet in gevaar. Het lijkt niet om een hack en/of aanval te gaan. 

Een mogelijke oorzaak van de technische problemen zou het onderhoud van vannacht kunnen zijn geweest. Van 02:00 tot 06:00 Nederlandse tijd werd er een onderhoudsbeurt uitgevoerd. Die verliep goed, en om 06:03 werd gemeld dat de site weer online was. Toch zou het kunnen dat de onderhoudsbeurt nu heeft geleid tot het wegvallen van bepaalde functies.

Vaak komt dit doordat er code wordt aangepast of toegevoegd die conflicten veroorzaakt in het systeem. Dit zorgt eerst niet voor problemen, maar als de activiteit toeneemt stijgen de foutmeldingen. Dan kan het zijn dat een gedeelte van het systeem crasht. Ook zou het kunnen liggen aan de servers, die tijdens de onderhoudsbeurt zijn herstart en het nu door drukte hebben begeven.

Bitvavo ziet enorme toename in activiteit, record verbroken

De laatste tijd heeft Bitvavo een enorme stijging aan activiteit gezien. Afgelopen woensdag zag het platform zelfs een handelsvolume van $1 miljard in 24 uur. Dat is een record voor het platform, dat dit nog nooit eerder gezien heeft. Daarmee is de cryptobeurs hard op weg om de grootste in Europa te worden.

Dat de verhoogde activiteit met het wegvallen te maken heeft, is eveneens plausibel. Vaak moeten systemen worden opgeschaald, maar dit gaat niet altijd even goed. In ieder geval meldt het bestuur bezig te zijn met het probleem. Ze hopen zo snel mogelijk weer online te zijn.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie