Robin Hazekamp Robin Hazekamp
03/03/2024 20:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2024 07:26

Nederlandse crypto exchange Bitvavo uit de lucht na onderhoud

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nederlandse crypto exchange Bitvavo uit de lucht na onderhoud

Foto: Bitvavo

De Nederlandse crypto exchange Bitvavo ondervindt problemen met hun handelsplatform. Gebruikers kunnen niet meer handelen en koersen worden niet meer weergegeven. Een mogelijke oorzaak hiervan zou het onderhoud kunnen zijn dat vannacht is uitgevoerd. Alhoewel dat goed verliep, kan het uit de lucht gaan van de site hierdoor zijn veroorzaakt.

Update: Bitvavo laat op X weten dat de handel om 21:45 hervat zal worden.

Update (2): Handel is in volledigheid hervat.

Crypto exchange Bitvavo valt deels weg

Gebruikers van het crypto handelsplatform Bitvavo melden problemen. Het Bitvavo bestuur meldt dit eveneens op X (voorheen Twitter). De site is nog wel beschikbaar, maar er kan niet meer gehandeld worden. Koersen zijn ook niet meer beschikbaar en worden niet weergegeven. Klantentegoeden zijn verder onaangetast en zijn niet in gevaar. Het lijkt niet om een hack en/of aanval te gaan. 

Een mogelijke oorzaak van de technische problemen zou het onderhoud van vannacht kunnen zijn geweest. Van 02:00 tot 06:00 Nederlandse tijd werd er een onderhoudsbeurt uitgevoerd. Die verliep goed, en om 06:03 werd gemeld dat de site weer online was. Toch zou het kunnen dat de onderhoudsbeurt nu heeft geleid tot het wegvallen van bepaalde functies.

Vaak komt dit doordat er code wordt aangepast of toegevoegd die conflicten veroorzaakt in het systeem. Dit zorgt eerst niet voor problemen, maar als de activiteit toeneemt stijgen de foutmeldingen. Dan kan het zijn dat een gedeelte van het systeem crasht. Ook zou het kunnen liggen aan de servers, die tijdens de onderhoudsbeurt zijn herstart en het nu door drukte hebben begeven.

Bitvavo ziet enorme toename in activiteit, record verbroken

De laatste tijd heeft Bitvavo een enorme stijging aan activiteit gezien. Afgelopen woensdag zag het platform zelfs een handelsvolume van $1 miljard in 24 uur. Dat is een record voor het platform, dat dit nog nooit eerder gezien heeft. Daarmee is de cryptobeurs hard op weg om de grootste in Europa te worden.

Dat de verhoogde activiteit met het wegvallen te maken heeft, is eveneens plausibel. Vaak moeten systemen worden opgeschaald, maar dit gaat niet altijd even goed. In ieder geval meldt het bestuur bezig te zijn met het probleem. Ze hopen zo snel mogelijk weer online te zijn.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie