Dylan Laat Dylan Laat
29/02/2024 19:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/02/2024 21:08

Bitvavo viert belangrijke mijlpaal, geeft Nederlanders gratis €20

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo viert €1 miljard handelsvolume, geeft Nederlanders gratis €20

Foto: Bitvavo

De afgelopen paar jaar zijn er aardig wat crypto exchanges geweest met flinke problemen. Maar Bitvavo past niet in dat rijtje, dit Nederlandse handelsplatform is juist flink gegroeid. Nu heeft het bedrijf een nieuw record bereikt; het handelsvolume heeft op woensdag en donderdag de grens van 1 miljard euro overstegen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitvavo bereikt nieuwe mijlpaal

In een persbericht schrijft Bitvavo dat het in 24 uur tijd een handelsvolume van meer dan 1 miljard euro heeft behaald. Dat is voor het eerst. De cryptobeurs erkent dat de prijzen van veel cryptocurrencies de afgelopen tijd flink zijn gestegen, dit zal een positief effect hebben gehad op het handelsvolume.

Op woensdag steeg de bitcoin (BTC) koers namelijk bijna naar een nieuw record. Volgens Blockchain.com is het handelsvolume op verschillende grote exchanges bij elkaar gestegen naar het hoogste punt sinds eind 2021, wat aangeeft dat Bitvavo niet de enige is.

Advertentie

Bitvavo groeit enorm

Bitvavo is hard op weg om de grootste cryptobeurs van Europa te worden, verklaart Bitvavo-CEO Mark Nuvelstijn in de aankondiging. Begin januari maakte Bitvavo bekend dat het concurrent Kraken heeft weten te overstijgen op het vlak van in euro’s gedenomineerde handelsvolume. Op het moment biedt Bitvavo uitsluitend handelsparen op basis van de euro aan, terwijl concurrenten als Kraken en Binance ook handelsparen op basis van andere valuta aanbieden.

Dat het marktaandeel van het Nederlandse platform de afgelopen maanden flink is toegenomen is voor een deel te verklaren doordat het enkele nieuwe markten heeft aangeboord. Zo heeft het van de Oostenrijkse en Franse beurswaakhonden toestemming gekregen om zijn diensten aan te bieden aan inwoners en bedrijven.

Eind januari maakte het Oostenrijkse Bitpanda bekend te vertrekken uit Nederland, waarna Bitvavo naar voren werd geschoven als alternatief. In 2023 verwierf Bitvavo bovendien de Nederlandse gebruikers van Litebit en Gemini en werden tienduizenden klanten van Binance verwelkomd.

Slechts 10 crypto exchanges hebben grootste deel markt in handen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie