Thom Derks Thom Derks
29/02/2024 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/02/2024 09:47

Bitcoin schiet richting recordhoogte, maar waar is iedereen?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin schiet richting recordhoogte, maar waar is iedereen?

Foto: GetCoulson/Shutterstock

De bitcoin koers schoot gisteren plotseling naar het niveau van 64.000 dollar. Na een kleine twee maanden is het meer dan duidelijk dat de spot bitcoin-ETF’s een daverend succes zijn.

Er is echter ogenschijnlijk nog geen echte hype onder het grote publiek, zo blijkt uit het aantal zoekopdrachten naar “bitcoin” op Google.

Afbeelding

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Waar blijft de bitcoin-hype?

De bovenstaande grafiek toont dat het zoek-interesse in “bitcoin” op Google momenteel op een score van 23 uitkomt. Zelfs na de gigantische stijgingen in 2024 blijft het aantal zoekopdrachten naar bitcoin relatief vlak.

Op dit moment is het aantal zoekopdrachten naar bitcoin op Google slechts een paar procentpunten hoger dan tijdens de bodem van december 2022.

Zou het misschien kunnen dat mensen inmiddels wel weten wat bitcoin is en dat om die reden het aantal zoekopdrachten lager uitvalt? Iemand die aan de start van zijn bitcoin-avontuur staat begint misschien met een zoekopdracht op Google.

Maar zodra je basiskennis hebt en weet waar je naartoe moet voor nieuws en andere interessante informatie, dan Google je natuurlijk niet meer op bitcoin.

Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas weet bijvoorbeeld ook te melden dat een gigantische hoeveelheid van de transacties voor spot bitcoin-ETF’s wat kleiner zijn. Dat zou kunnen betekenen dat particuliere investeerder op dit moment vooral via de ETF’s belegt en op die manier meedoet aan de bullrun van bitcoin.

Advertentie

Kleine investeerders stappen voorzichtig bitcoin in?

Er is nog een statistiek die lijkt te ondersteunen dat de retail-hype langzaam terugkeert. Voor het eerst sinds de lancering van de spot bitcoin-ETF’s zijn de kleinere wallets op de blockchain van bitcoin namelijk weer begonnen met het kopen van de digitale munt.

Tijdens de goedkeuring van de spot bitcoin-ETF’s stond de koers op 40.000 dollar en besloten de kleinste investeerders van de markt om massaal op de verkoopknop te drukken.

Nu zijn we terug op het niveau van 60.000 dollar en beginnen ze weer te kopen. Dat is de klassieke tegenovergestelde psychologie die we regelmatig zien bij bitcoin. Bitcoin wordt pas aantrekkelijk bij het grote publiek als de koers richting een all-time high gaat, maar is niet in trek wanneer de munt in “de aanbieding” is.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie