Timo Bult Timo Bult
29/03/2021 19:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2021 19:48

Nooit eerder stonden er zoveel stablecoins op bitcoin (BTC) exchanges! Wat betekent dit?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nooit eerder stonden er zoveel stablecoins op bitcoin (BTC) exchanges! Wat betekent dit

De hoeveelheid stablecoins op cryptocurrency exchange accounts heeft een nieuwe all-time high (ATH) gevestigd. De ontwikkeling kan als een bullish signaal worden gezien. CryptoQuant, een blockchain data-analysebedrijf, deelde de mijlpaal op Twitter.

“Alle holdings van stablecoins op alle exchanges bereikten het hoogste punt ooit; $10 miljard.”

Zoals te zien op de grafiek stegen de stablecoin reserves op exchanges samen met de bitcoin (BTC) prijs. De aanname is dat zodra er meer stablecoins naar exchanges worden gestuurd, een groot deel van deze stablecoins uiteindelijk worden omgezet in bitcoins. Positief nieuws dus!

Met het nieuwe record staat nu 16% van het totaal aantal stablecoins op exchanges wereldwijd. In totaal zijn alle stablecoins meer dan $60 miljard waard. Het handelsvolume van stablecoins ligt daarnaast op maar liefst $88 miljard.

Stablecoins zijn voor veel investeerders en handelaren een belangrijk instrument. Het zijn cryptocurrencies waarvan de waarde gelinkt is aan fiatvaluta, meestal de Amerikaanse dollar. Met stablecoins kan men gemakkelijk bitcoin kopen of een positie sluiten. Dit kan doorgaans tegen lagere transactiekosten dan wanneer men dit met fiatvaluta zou doen.

Stablecoins waren vandaag ook het onderwerp van ander goed nieuws. USD Coin (USDC) zal namelijk gebruikt gaan worden door Visa om transacties van Visa partners af te wikkelen. Dit zal naar verwachting weer een nieuwe boost voor de adoptie van cryptocurrencies opleveren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie