‘Onhackbare’ Bitcoin-wallet BitFi van McAfee toch gehackt?

2

De Bitcoin-wallet van BitFi en John McAfee zou naar verluidt gehackt zijn. McAfee had mensen uitgedaagd om de BitFi-wallet te hacken voor $250.000. De wallet zou niet te hacken zijn volgens demakers.

De Nederlandse ‘OverSoft’ heeft een tweet naar buiten gebracht waarin hij beweert root access te hebben:

BitFi heeft nog geen antwoord gegeven op de tweet. Wel hebben zij er naar gerefereerd in een andere tweet omtrent een nieuwe uitdaging:

McAfee legt uit dat root access nog niet hetzelfde is als ook daadwerkelijk toegang hebben tot het geld op de wallet:

In dezelfde series aan tweets beschuldigt Oversoft BitFi ervan dat zij de $250.000 als marketing-truc gebruiken en helemaal niet van plan zijn de prijs uit te betalen:

BitFi en McAfee lagen al eerder onder vuur na dergelijke exorbitante uitspraken. Beveiliging onderzoekers prikte toen ook al gaten in de beweringen van BitFi. Zoals Ryan Castellico, die aangaf dat BitFi een “goedkope uitgeklede Android telefoon” is die hij “sterk afraadt om te gebruiken.”

Andere onderzoekers hebben BitFi beschuldigd dat er omstreden apps op het toestel staan. Apps als de Chinese zoekmachine Baidu en Adups malware die meer doen dan alleen af en toe pingen wat BitFi beweerd had.

Bitfi heeft alle beschuldigingen ontkent en beschuldigt Oversoft ervan te werken voor de concurrentie. Oversoft heeft daarentegen aangegeven bewijs te hebben:

Het is nog afwachten om te zien of het nieuws rondom de hack waar is en wat het effect ervan zal zijn op BitFi en McAfee. Intussen levert de twitter discussies redelijk wat publiciteit op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws