Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ook Rabobank stopt met ontwikkeling cryptocurrency wallet

Na ABN AMRO staakt nu ook Rabobank met de ontwikkeling van zijn eigen cryptocurrency wallet. Dit laat een woordvoerder van de bank op 23 mei aan The Next Web weten.

Sinds februari vorig jaar werkte Rabobank aan een manier om bankrekeningen en cryptocurrency met elkaar te koppelen. Hiervoor zou een wallet gebruikt worden, Rabobit. De ontwikkeling van de wallet was onderdeel van een groter innovatie-initiatief, Rabobank Moonshot genaamd.

- Advertentie -

Een woordvoerder laat aan het nieuwsplatform weten dat:

Na een zorgvuldige afweging met onze klanten te hebben gemaakt, hebben we onlangs besloten dat dit niet het juiste moment is om het idee verder te ontwikkelen en naar de volgende fase van innovatie te brengen.

Als voornaamste reden noemt de woordvoerder dat er nog onduidelijkheid heerst omtrent regelgeving en cryptocurrency. Zo zegt de woordvoerder over de kwestie:

De Nederlandse autoriteiten zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM) (markttoezicht) en de Nederlandsche Bank (DNB) (financiële stabiliteit) bevelen aan dat crypto’s op internationaal niveau gereguleerd zouden moeten worden.

Ondanks het feit dat de ontwikkeling van de wallet stopt, blijft Rabobank de cryptocurrency-markt in de gaten houden. De crypto-sector staat erom bekend in rap tempo te veranderen en dus kan de situatie op elk moment wijzigen.

Eerder deze week werd bekend dat ook ABN AMRO stopt met de ontwikkeling van een eigen cryptocurrency wallet. De wallet, Wallie genaamd, werd door 500 klanten getest, echter liep de bank tegen een aantal problemen aan. Zo zou de cryptomarkt té volatiel zijn en daardoor een risico vormen voor haar klanten.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.918,38 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.786,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.819,99 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.863,98 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.918,38 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.786,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.819,99 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.863,98 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...