Timo Bult Timo Bult
23/05/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2019 17:30

Ook Rabobank stopt met ontwikkeling cryptocurrency wallet

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ook Rabobank stopt met ontwikkeling cryptocurrency wallet

Na ABN AMRO staakt nu ook Rabobank met de ontwikkeling van zijn eigen cryptocurrency wallet. Dit laat een woordvoerder van de bank op 23 mei aan The Next Web weten.
Sinds februari vorig jaar werkte Rabobank aan een manier om bankrekeningen en cryptocurrency met elkaar te koppelen. Hiervoor zou een wallet gebruikt worden, Rabobit. De ontwikkeling van de wallet was onderdeel van een groter innovatie-initiatief, Rabobank Moonshot genaamd.
Een woordvoerder laat aan het nieuwsplatform weten dat:

Na een zorgvuldige afweging met onze klanten te hebben gemaakt, hebben we onlangs besloten dat dit niet het juiste moment is om het idee verder te ontwikkelen en naar de volgende fase van innovatie te brengen.

Als voornaamste reden noemt de woordvoerder dat er nog onduidelijkheid heerst omtrent regelgeving en cryptocurrency. Zo zegt de woordvoerder over de kwestie:

De Nederlandse autoriteiten zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM) (markttoezicht) en de Nederlandsche Bank (DNB) (financiële stabiliteit) bevelen aan dat crypto’s op internationaal niveau gereguleerd zouden moeten worden.

Ondanks het feit dat de ontwikkeling van de wallet stopt, blijft Rabobank de cryptocurrency-markt in de gaten houden. De crypto-sector staat erom bekend in rap tempo te veranderen en dus kan de situatie op elk moment wijzigen.
Eerder deze week werd bekend dat ook ABN AMRO stopt met de ontwikkeling van een eigen cryptocurrency wallet. De wallet, Wallie genaamd, werd door 500 klanten getest, echter liep de bank tegen een aantal problemen aan. Zo zou de cryptomarkt té volatiel zijn en daardoor een risico vormen voor haar klanten.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie