Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
20/05/2019 12:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2019 12:31

ABN AMRO staakt inspanningen voor bitcoin wallet Wallie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De ABN AMRO bank heeft haar inspanningen voor Wallie, een custodial cryptocurrency wallet, gestaakt. De bank beweert dat digitale activa te veel risico’s met zich mee brengen.
Op 22 januari van dit jaar maakte ABN AMRO bekend dat de bank 500 klanten de nieuwe dienst liet testen. ABN AMRO was de eerste Nederlandse bank die een dergelijke service wilde lanceren. Jacro de Swart, Senior Press Officer, heeft nu officieel aan Hard Fork laten weten dat de bank afziet van de eerder plannen omtrent Wallie.

We hebben contact gehad met alle mensen die interesse toonden en geconcludeerd dat cryptocurrencies, vanwege hun ongereguleerde karakter, op het moment te risicovolle activa zijn voor onze klanten om in te investeren.

Al sinds de start ontving het project kritiek omdat de ABN AMRO de private keys van klanten zou gaan beheren. Iets wat haaks staat op het idee achter cryptocurrencies waarbij een ieder baas zou moeten zijn over het eigen vermogen.
Bovenstaand nieuws laat zien dat de ABN AMRO cryptocurrencies benadert met flink veel voorzichtigheid
ABN AMRO is met andere initiatieven flink actief op het gebied van blockchain. Zo werkt de bank samen met de ING en grote oliemaatschappijen als Shell, BP en Equinor aan een een nieuw handelsplatform voor energie- en grondstoffenhandel.
Bekijk hier de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David die vanmorgen verscheen. Deze wil je niet missen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie