ABN AMRO staakt inspanningen voor bitcoin wallet Wallie

De ABN AMRO bank heeft haar inspanningen voor Wallie, een custodial cryptocurrency wallet, gestaakt. De bank beweert dat digitale activa te veel risico’s met zich mee brengen.

Op 22 januari van dit jaar maakte ABN AMRO bekend dat de bank 500 klanten de nieuwe dienst liet testen. ABN AMRO was de eerste Nederlandse bank die een dergelijke service wilde lanceren. Jacro de Swart, Senior Press Officer, heeft nu officieel aan Hard Fork laten weten dat de bank afziet van de eerder plannen omtrent Wallie.

We hebben contact gehad met alle mensen die interesse toonden en geconcludeerd dat cryptocurrencies, vanwege hun ongereguleerde karakter, op het moment te risicovolle activa zijn voor onze klanten om in te investeren.

Al sinds de start ontving het project kritiek omdat de ABN AMRO de private keys van klanten zou gaan beheren. Iets wat haaks staat op het idee achter cryptocurrencies waarbij een ieder baas zou moeten zijn over het eigen vermogen.

Bovenstaand nieuws laat zien dat de ABN AMRO cryptocurrencies benadert met flink veel voorzichtigheid

ABN AMRO is met andere initiatieven flink actief op het gebied van blockchain. Zo werkt de bank samen met de ING en grote oliemaatschappijen als Shell, BP en Equinor aan een een nieuw handelsplatform voor energie- en grondstoffenhandel.

Bekijk hier de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David die vanmorgen verscheen. Deze wil je niet missen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vorig artikelBitMEX CEO Arthur Hayes: de bitcoin bull markt is hier!
Volgend artikelTom Lee: het einde van de crypto winter is bevestigd
Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen! Met veel enthousiasme dirigeert Niels vanaf het prille begin de content die wordt geproduceerd voor zowel de nieuwswebsite als onze omgeving voor leden. Hij bewaakt de kwaliteit van de content en zorgt dat wij als bedrijf zo goed mogelijk tegemoet komen aan de wensen van het publiek. Als Niels niet bezig is met lezen, schrijven of filmen, is hij actief bij Bitned, loopt hij op een beurs rond of mengt hij zich in de discussies met onze community.
SATOS

4.6/5

€7.697,05 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.682,93 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.671,13 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.677,88 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.601,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.740,21 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.664,03 Kopen
Laatste nieuws