Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws ABN AMRO staakt inspanningen voor bitcoin wallet Wallie

ABN AMRO staakt inspanningen voor bitcoin wallet Wallie

De ABN AMRO bank heeft haar inspanningen voor Wallie, een custodial cryptocurrency wallet, gestaakt. De bank beweert dat digitale activa te veel risico’s met zich mee brengen.

Op 22 januari van dit jaar maakte ABN AMRO bekend dat de bank 500 klanten de nieuwe dienst liet testen. ABN AMRO was de eerste Nederlandse bank die een dergelijke service wilde lanceren. Jacro de Swart, Senior Press Officer, heeft nu officieel aan Hard Fork laten weten dat de bank afziet van de eerder plannen omtrent Wallie.

We hebben contact gehad met alle mensen die interesse toonden en geconcludeerd dat cryptocurrencies, vanwege hun ongereguleerde karakter, op het moment te risicovolle activa zijn voor onze klanten om in te investeren.

- Advertentie -

Al sinds de start ontving het project kritiek omdat de ABN AMRO de private keys van klanten zou gaan beheren. Iets wat haaks staat op het idee achter cryptocurrencies waarbij een ieder baas zou moeten zijn over het eigen vermogen.

Bovenstaand nieuws laat zien dat de ABN AMRO cryptocurrencies benadert met flink veel voorzichtigheid

ABN AMRO is met andere initiatieven flink actief op het gebied van blockchain. Zo werkt de bank samen met de ING en grote oliemaatschappijen als Shell, BP en Equinor aan een een nieuw handelsplatform voor energie- en grondstoffenhandel.

Bekijk hier de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David die vanmorgen verscheen. Deze wil je niet missen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.190,21 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.086,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.148,56 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.148,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.157,72 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...