Timo Bult Timo Bult
19/11/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2019 10:45

P2P-platform LocalCryptos voegt bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) toe, wil marktaandeel LocalBitcoins verkleinen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
P2P-platform LocalCryptos voegt bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) toe, wil marktaandeel LocalBitcoins verkleinen

Het peer-to-peer (P2P)-platform LocalCryptos, voorheen LocalEthereum, heeft aangekondigd dat het zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH) heeft toegevoegd. Daarnaast zal het de komende tijd meer ERC20-tokens toe gaan voegen. Dit kondigt LocalCryptos aan middels een blogpost op 19 november.
Het P2P handelen in cryptocurrency houdt in dat de cryptocurrency wordt verhandeld zonder een tussenpartij zoals een exchange. Zodoende kunnen gebruikers crypto verkopen en kopen zonder hun identiteit te hoeven onthullen. Een van de bekendste platformen voor het verhandelen van bitcoin is het Finse LocalBitcoins.
Dat bedrijf ontving vorige week echter een vergunning van de FIN-FSA, de Finse financiële toezichthouder. LocalBitcoins was al langere tijd bezig met anoniem handelen in bitcoin onmogelijk te maken. Zo waren contante transacties niet meer toegestaan en moest een identiteitsbewijs worden getoond om op het platform te kunnen handelen.
Andere platformen die P2P-handelen mogelijk maken, zoals LocalCryptos en Bisq, wisten vooral te profiteren van LocalBitcoins besluit om contante transacties te verbieden. LocalCryptos voegt nu BTC en ETH toe in een poging om een deel van LocalBitcoins marktaandeel in te nemen. Zo stelt het in de blogpost:

LocalEthereum [Nu LocalCryptos] was het eerste peer-to-peer handelsplatform voor Ethereum. In tegenstelling tot zijn Bitcoin-tegenhanger is het privé, non-custodial en bevatte end-to-end versleutelde berichten.

Eind oktober meldde het P2P-handelsplatform Paxful een toename van 2.800% in transacties in Zuid-Afrika. Naast de toename in handelsvolume neemt ook de criminaliteit omtrent virtuele valuta toe. Paxful stelt daarom dat er meer bewustzijn moet worden gekweekt in het land rondom de beveiliging van cryptocurrency.
Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie