Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

P2P bitcoin (BTC) marktplaats Paxful meldt toename van 2.800% in transacties Zuid-Afrika

Een van ’s werelds grootste peer-to-peer (P2P) bitcoin (BTC)-platformen en cryptocurrency wallet providers, Paxful, meldt dat het aantal transacties in Zuid-Afrika met 2.800% is gestegen ten opzichte van oktober 2018. Dit meldt het handelsplatform in een blogpost die op 28 oktober werd gepubliceerd.

Paxful is een P2P-handelsplatform wat inhoudt dat mensen er bitcoin kunnen kopen van andere gebruikers met behulp van traditionele betaalmethodes. De koper ontvangt de bitcoin vervolgens in zijn eigen wallet. Paxful kan daarom beter gezien worden als een marktplaats voor BTC. Dit is in vergelijking met bijvoorbeeld cryptocurrency exchange Binance, waar de bitcoin in een online wallet van Binance komt te staan, een stuk veiliger.

- Advertentie -

In de recente blogpost meldt Paxful dat het per dag gemiddeld 50.000 transacties verwerkt en ruim 3 miljoen cryptocurrency wallets heeft. In Afrika zag het daarnaast een aanzienlijke groei in het aantal transacties. Vooral in Zuid-Afrika was de groei opmerkelijk.

Daar steeg het aantal transacties met 2.800% ten opzichte van oktober vorig jaar. Vooral in de steden Johannesburg, Pretoria en Kaapstad waren mensen actief met het kopen en verkopen van bitcoin. Op het hele Afrikaanse continent namen de transacties daarnaast met 64% toe. Paxful stelt in het artikel dat criminaliteit gerelateerd aan virtuele valuta in Zuid-Afrika echter ook aan het toenemen is. Het is volgens het platform dan ook belangrijk dat er in het land meer bewustzijn komt omtrent de beveiliging van cryptocurrency.

Eind vorig jaar werd een bitcoin-handelaar nog ontvoerd en gemarteld in Zuid-Afrika. Een zekere Andrew boekte toen onder dwang tienduizenden dollars aan bitcoin over naar de criminelen die hem eerder hadden gedrogeerd en in elkaar sloegen. Dergelijke misdaden lijken dus naast het toenemende aantal transacties ook toe te nemen.

Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.664,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.697,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.716,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.729,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.787,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.697,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.664,70 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.716,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.729,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.787,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...