Kevin Schijven Kevin Schijven
05/12/2018 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2018 06:00

Bitcoin-handelaar ontvoerd en gemarteld in Zuid-Afrika

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-handelaar_ontvoerd_en_gemarteld_in_zuid-afrika

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het liep slecht af voor een Bitcoin-handelaar uit Lanseria, Zuid-Afrika op 16 november. De man, die alleen bekend is onder de naam Andrew, zou na een ontmoeting over cryptocurrencies, gedrogeerd, ontvoerd, in elkaar geslagen en gemarteld zijn, zo meldt de lokale nieuwsbron Soweto Urban op 2 december.
Andrew heeft verklaard dat hij een man op Facebook had ontmoet en vervolgens uitgenodigd werd om een presentatie te houden over cryptocurrencies. Tijdens de presentatie zou iemand achter zijn rug zijn geslopen en vervolgens een doek, vermoedelijk doordrenkt met een slaapmiddel, in zijn gezicht hebben geduwd waardoor hij buiten bewustzijn raakte.
Andrew kwam bij op een andere locatie. Daar werd hij omringd door vijf mensen; twee vrouwen en drie mannen. Zij hebben Andrew van zijn kleren ontdaan, geslagen en gemarteld. De ontvoerders eisten zijn bankrekeninggegevens en het wachtwoord van zijn crypto-wallet. Andrew verklaarde dat de ontvoerders hem bedreigden met een heet strijkijzer en dat ze hem zouden doden als hij niet mee zou werken.
Andrew geeft aan dat hij in eerste instantie niet meewerkte, maar dat hij bezweek onder de martelingen. Hij boekte 800.000 Zuid-Afrikaanse rand, oftewel $59.000, over in Bitcoin (BTC) naar een wallet van een van de ontvoerders. Vervolgens boekte hij nogmaals 100.000 rand ($7.200) over naar een bankrekening. Tevens stalen de ontvoerders zo’n 3.000 rand ($200) aan contant geld, twee iPhones en twee laptops.
Uiteindelijk werd Andrew geblinddoekt vrijgelaten ten zuiden van Johannesburg. Hij ligt momenteel nog op de intensive care afdeling van het Alberton Union ziekenhuis waar hij voor zijn wonden wordt behandeld. De zaak is bij de politie gemeld.
Crypto-gerelateerde criminaliteit lijkt steeds vaker voor te komen. Van de zomer werd in New York een drietal motorbendeleden aangeklaagd voor ontvoering en het stelen van $2 miljoen aan Ethereum (ETH). Vorige week werd een Israëlische tiener veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf nadat hij $800.000 in Bitcoin buit had gemaakt met het verzenden van nepbommeldingen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie