Bitcoin-handelaar ontvoerd en gemarteld in Zuid-Afrika

Het liep slecht af voor een Bitcoin-handelaar uit Lanseria, Zuid-Afrika op 16 november. De man, die alleen bekend is onder de naam Andrew, zou na een ontmoeting over cryptocurrencies, gedrogeerd, ontvoerd, in elkaar geslagen en gemarteld zijn, zo meldt de lokale nieuwsbron Soweto Urban op 2 december.

- Advertentie -

Andrew heeft verklaard dat hij een man op Facebook had ontmoet en vervolgens uitgenodigd werd om een presentatie te houden over cryptocurrencies. Tijdens de presentatie zou iemand achter zijn rug zijn geslopen en vervolgens een doek, vermoedelijk doordrenkt met een slaapmiddel, in zijn gezicht hebben geduwd waardoor hij buiten bewustzijn raakte.

Andrew kwam bij op een andere locatie. Daar werd hij omringd door vijf mensen; twee vrouwen en drie mannen. Zij hebben Andrew van zijn kleren ontdaan, geslagen en gemarteld. De ontvoerders eisten zijn bankrekeninggegevens en het wachtwoord van zijn crypto-wallet. Andrew verklaarde dat de ontvoerders hem bedreigden met een heet strijkijzer en dat ze hem zouden doden als hij niet mee zou werken.

Andrew geeft aan dat hij in eerste instantie niet meewerkte, maar dat hij bezweek onder de martelingen. Hij boekte 800.000 Zuid-Afrikaanse rand, oftewel $59.000, over in Bitcoin (BTC) naar een wallet van een van de ontvoerders. Vervolgens boekte hij nogmaals 100.000 rand ($7.200) over naar een bankrekening. Tevens stalen de ontvoerders zo’n 3.000 rand ($200) aan contant geld, twee iPhones en twee laptops.

Uiteindelijk werd Andrew geblinddoekt vrijgelaten ten zuiden van Johannesburg. Hij ligt momenteel nog op de intensive care afdeling van het Alberton Union ziekenhuis waar hij voor zijn wonden wordt behandeld. De zaak is bij de politie gemeld.

Crypto-gerelateerde criminaliteit lijkt steeds vaker voor te komen. Van de zomer werd in New York een drietal motorbendeleden aangeklaagd voor ontvoering en het stelen van $2 miljoen aan Ethereum (ETH). Vorige week werd een Israëlische tiener veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf nadat hij $800.000 in Bitcoin buit had gemaakt met het verzenden van nepbommeldingen.

- Advertentie -

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.876,60 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.926,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.954,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.978,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.159,80 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...