Simon Bosch Simon Bosch
09/06/2023 05:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2023 05:01

Problemen Binance juist goed voor bitcoin, zegt zakenvrouw Cathie Wood

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Los problemas de Binance: Una ayuda para Bitcoin, según Cathie Wood

Foto: Shutterstpck/Camilo Concha

Afgelopen maandag heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met veel furore Binance aangeklaagd. De cryptobeurs zou onder andere verschillende cryptocurrencies als ongeregistreerde effecten aan klanten aanbieden. Ook heeft de beleidsmaker veel kritiek op hoe betrouwbaar Binance precies zou zijn. ARK Invest-CEO Cathie Wood ziet het van de positieve kant, de situatie zou namelijk juist gunstig zijn voor Coinbase.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance en Coinbase flink in de problemen

De SEC is volgens de aanklacht van mening dat Binance niet alleen ongeregistreerde effecten verkoopt. In totaal heeft de SEC maar liefst

Ook zou Binance fraude hebben gepleegd door aan wash trading te doen en de markt hebben gemanipuleerd door zelf tegen handelaren in te handelen. Tot overmaat van ramp heeft Binance naar verluidt geld van klanten gebruikt voor zijn eigen doeleinden.

Een dag na Binance heeft de SEC ook Coinbase aangeklaagd. Deze concurrent zou ook ongeregistreerde effecten verkopen, alhoewel het gaat om maar 13 tokens. In de zaak met Binance heeft de beleidsmaker het over 61 coins. Ook zou Coinbase zich niet schuldig maken aan marktmanipulatie. Het lijkt er ook op dat de SEC geen problemen heeft met hoe Coinbase met het geld van klanten om gaat.

Daarnaast verwijt de SEC beide handelsplatformen ook van het aanbieden van crypto staking, waar het meerdere andere platformen een probleem van heeft gemaakt.

Advertentie

“Binance aanklacht goed voor Coinbase, bitcoin”

Cathie Wood, CEO van het investeringsfonds ARK Invest, denkt dat de situatie juist gunstig gaat zijn voor Coinbase. Ze was te gast bij Bloomberg voor een interview. Binance is namelijk Coinbase’ grootste concurrent, het is nota bene de grootste crypto exchange ter wereld.

Binance wordt [onder andere] onderzocht voor [fraude], dat vermindert de concurrentie voor Coinbase. Op de lange termijn is dat goed voor Coinbase,” verklaart Wood. ARK Invest is één van de grootste aandeelhouders in Coinbase, die tegenwoordig beursgenoteerd is (ticker: COIN). De SEC heeft Coinbase niet beschuldigd van fraude, benadrukt de topvrouw.

Ook denkt ze dat de aanklachten gunstig gaan zijn voor bitcoin (BTC). De grootste cryptocurrency is in theorie nog altijd een tegengif voor problemen in het bestaande financiële systeem. Het beleid van de SEC getuigt ervan dat Binance en Coinbase in zekere zin ook onder het bestaande systeem vallen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie