Erik Juffermans Erik Juffermans
14/09/2023 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2023 11:30

Rechter keurt verkoop van miljarden aan bitcoin en solana goed

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Rechter keurt verkoop van miljarden aan bitcoin en solana goed

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Sinds FTX vorig jaar ten onder is gegaan zet het nieuwe bestuur alle zeilen bij om geld bij elkaar te harken. Op woensdag heeft de crypto exchange groen licht gekregen van de rechter om hun crypto bezitten te verkopen. In totaal gaat het om $3,4 miljard aan bitcoin (BTC), ethereum (ETH), solana (SOL) en andere assets.

Bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox begonnen, cryptomarkt op scherp
Bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox begonnen, cryptomarkt op scherp

Miljarden aan bitcoin, ethereum en solana

Schuldeisers wachten al bijna een jaar op geld. Duizenden klanten werden de dupe toen FTX afgelopen november onverwachts de deuren sloot. In totaal wordt de hoeveelheid geld die FTX verschuldigd is geschat op $7 miljard. De verkoop van de ruim $3 miljard aan crypto assets zal dit gat helpen dichten.

In de rechtbank is vastgesteld dat FTX momenteel de volgende assets in bezit heeft: $1,16 miljard aan solana, $560 miljoen aan bitcoin, $192 miljoen aan ethereum en $137 miljoen aan aptos (APT). 

FTX heeft een plan opgezet om de tokens op een zo efficiënt mogelijke manier te gaan verkopen. Hierbij zal een wekelijks limiet van $100 miljoen per token worden gehanteerd. Deze limiet kan oplopen tot $200 miljoen. Ook wordt vermeld dat de verkoop van bitcoin, ethereum en stablecoins niet meerekenen naar deze limiet. Het gaat dus op basis van deze informatie enkel over het verkopen van solana en aptos tokens.

Als onderdeel van het verkoopplan zal Galaxy Digital, een gigant in de crypto wereld, de verkoop van de assets overzien. De verwachting is dat de verkoop van de tokens voor de nodige druk op de crypto markten zal zorgen.

Eerder was te lezen dat de angst voor een mogelijke dump grotendeels onnodig is, mede vanwege de limieten die er op de verkoop zou zitten. Maar nu onder andere bitcoin en ethereum niet meetellen kan dit alsnog voor druk zorgen bij deze twee cryptocurrencies.

Hoe is het met voormalig FTX CEO?

Voormalig CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, heeft niks meer te maken met al deze activiteiten. Hij wacht namelijk in de gevangenis zijn proces af dat in oktober zal beginnen. Hij wordt aangeklaagd voor meerdere overtredingen, waaronder fraude en witwassen. Meerdere voormalige bestuursleden van de exchange bekenden al schuld en zullen tegen Bankman-Fried getuigen in de rechtszaak. Het ziet er dus niet goed uit voor de voormalige crypto messias.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Grote cryptobeurs trekt stekker uit 'bitcoin hotel' project
Grote cryptobeurs trekt stekker uit ‘bitcoin hotel’ project
Advertentie