Ivo Melchers Ivo Melchers
01/01/1970 00:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/1970 00:00

Regulatie obstakels Nederland: bitcoin exchange Bybit vindt oplossing

Nieuws
Regulatie obstakels Nederland: bitcoin exchange Bybit vindt oplossing

Foto: Shutterstock/ FellowNeko

Twee van de grootste cryptobeurzen ter wereld, Binance en OKX, zijn sinds een tijdje verdwenen van Nederlandse bodem. Nederlanders kunnen de platformen niet meer in gebruik nemen voor de handel in crypto vanwege problemen met het verkrijgen van een licentie bij De Nederlandsche Bank (DNB). De reusachtige cryptobeurs Bybit probeert het gat in de Nederlandse markt te vullen en is een samenwerking met SATOS, een van de oudste crypto-handelsplatformen van de Benelux, aangegaan.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Moeilijkheden bitcoin exchanges in Nederland

Internationale crypto exchanges, zoals Binance, kunnen niet zomaar aan de slag in ons land. Hiervoor zullen ze moeten voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving, zoals anti-witwasregelgeving en de wet ter voorkoming van financieren van terrorisme, om te garanderen dat de platformen niet worden gebruikt voor illegale activiteiten.

DNB is verantwoordelijk voor het toezicht op iedere zogenoemde Virtual Asset Service Provider (VASP). Om Nederlandse klanten te bedienen zul je een vergunning moeten verkrijgen van DNB wat een bovenal complex proces is en de nodige inspanningen vereist.

Ondanks het feit dat Binance voldoet aan de Europese richtlijnen voor de preventie van witwaspraktijken en het bestrijden van terrorismefinanciering, legt Nederland wat dat betreft de lat hoger. Vanwege de afwezigheid van een VASP-licentie van DNB wordt Binance gedwongen om een punt achter zijn praktijken in ons land te zetten.

Samenwerking Bybit en SATOS

Bybit lijkt een oplossing te hebben gevonden tegen het strenge regelgevend beleid van ons kikkerlandje. Het heeft namelijk de handen ineengeslagen met SATOS, een door DNB gereguleerd bedrijf dat al sinds 2013 opereert in Nederland en België.

Door de krachten te bundelen met SATOS kunnen alle regels van DNB worden nageleefd en worden klanten voorzien van meer zekerheid en beveiliging betreft euro transacties en tegoeden. Nu SATOS sinds 15 juni alle fiat-naar-crypto-transacties voor alle Nederlandse gebruikers faciliteert, is het nog nooit zo eenvoudig geweest om fiat te storten en toegang te krijgen tot het crypto-landschap.

Nederlandse Bybit-gebruikers kunnen via SATOS zeer gemakkelijk euro’s storten en opnemen met onder andere iDEAL en bankoverschrijving.

Middels de samenwerking wordt voor Nederlandse klanten de deur geopend tot meer dan 300 verschillende cryptomunten, wat gelijkstaat aan het grootste crypto-aanbod van Nederland, en een platform met eindeloze mogelijkheden. Bovendien werkt Bybit nauw samen met SATOS om hun beveiligingsoplossing en de algehele gebruikerservaring te verbeteren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement