Ivo Melchers Ivo Melchers
01/01/1970 00:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/1970 00:00

Regulatie obstakels Nederland: bitcoin exchange Bybit vindt oplossing

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptobeurs Bybit reageert op geruchten over faillissement

Foto: Shutterstock/ FellowNeko

Twee van de grootste cryptobeurzen ter wereld, Binance en OKX, zijn sinds een tijdje verdwenen van Nederlandse bodem. Nederlanders kunnen de platformen niet meer in gebruik nemen voor de handel in crypto vanwege problemen met het verkrijgen van een licentie bij De Nederlandsche Bank (DNB). De reusachtige cryptobeurs Bybit probeert het gat in de Nederlandse markt te vullen en is een samenwerking met SATOS, een van de oudste crypto-handelsplatformen van de Benelux, aangegaan.

Opnieuw enorme hoeveelheid bitcoin van Mt. Gox in beweging
Opnieuw enorme hoeveelheid bitcoin van Mt. Gox in beweging

Moeilijkheden bitcoin exchanges in Nederland

Internationale crypto exchanges, zoals Binance, kunnen niet zomaar aan de slag in ons land. Hiervoor zullen ze moeten voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving, zoals anti-witwasregelgeving en de wet ter voorkoming van financieren van terrorisme, om te garanderen dat de platformen niet worden gebruikt voor illegale activiteiten.

DNB is verantwoordelijk voor het toezicht op iedere zogenoemde Virtual Asset Service Provider (VASP). Om Nederlandse klanten te bedienen zul je een vergunning moeten verkrijgen van DNB wat een bovenal complex proces is en de nodige inspanningen vereist.

Ondanks het feit dat Binance voldoet aan de Europese richtlijnen voor de preventie van witwaspraktijken en het bestrijden van terrorismefinanciering, legt Nederland wat dat betreft de lat hoger. Vanwege de afwezigheid van een VASP-licentie van DNB wordt Binance gedwongen om een punt achter zijn praktijken in ons land te zetten.

Samenwerking Bybit en SATOS

Bybit lijkt een oplossing te hebben gevonden tegen het strenge regelgevend beleid van ons kikkerlandje. Het heeft namelijk de handen ineengeslagen met SATOS, een door DNB gereguleerd bedrijf dat al sinds 2013 opereert in Nederland en België.

Door de krachten te bundelen met SATOS kunnen alle regels van DNB worden nageleefd en worden klanten voorzien van meer zekerheid en beveiliging betreft euro transacties en tegoeden. Nu SATOS sinds 15 juni alle fiat-naar-crypto-transacties voor alle Nederlandse gebruikers faciliteert, is het nog nooit zo eenvoudig geweest om fiat te storten en toegang te krijgen tot het crypto-landschap.

Nederlandse Bybit-gebruikers kunnen via SATOS zeer gemakkelijk euro’s storten en opnemen met onder andere iDEAL en bankoverschrijving.

Middels de samenwerking wordt voor Nederlandse klanten de deur geopend tot meer dan 300 verschillende cryptomunten, wat gelijkstaat aan het grootste crypto-aanbod van Nederland, en een platform met eindeloze mogelijkheden. Bovendien werkt Bybit nauw samen met SATOS om hun beveiligingsoplossing en de algehele gebruikerservaring te verbeteren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Advertentie