Roy van Krieken Roy van Krieken
21/11/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2022 19:04

Schuld FTX is $3 miljard, dit zijn de 50 grootste schuldeisers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Midary / Shutterstock.com

De failliete exchange FTX blijkt nog zeker $3 miljard aan openstaande schulden te hebben, dat blijkt uit nieuwe rechtsdocumenten. Dit kwam naar buiten tijdens de lopende rechtszaak wat betreft het faillissement van de exchange. Zeker 50 partijen zouden recht hebben op een deel van dit bedrag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

FTX faillissement

Een tijdje terug vroeg FTX een zogeheten Chapter 11 faillissement een. Dat betekent dat alle schuldeisers zich konden melden bij de rechtbank en ondertussen weten we dus dat dit er al zo’n 50 zijn. De grootste schuldeiser blijkt zo’n $226 miljoen van de inmiddels failliete exchange te willen krijgen. De andere schuldeisers claimen een bedrag dat tussen de $21 miljoen en $203 miljoen ligt. De identiteiten van de schuldeisers zijn onbekend.

“De Top 50-lijst is gebaseerd op de momenteel beschikbare crediteuren informatie van de debiteuren, met inbegrip van klanteninformatie die kon worden bekeken, maar die op dit ogenblik niet anderszins toegankelijk is. Het onderzoek van de debiteuren naar de vermelde bedragen wordt voortgezet, met inbegrip van betalingen die mogelijk zijn verricht, maar nog niet zijn opgenomen in de boeken en bescheiden van de debiteuren. De debiteuren werken ook aan het verkrijgen van volledige toegang tot klantgegevens.”

Of alle schuldeisers ook daadwerkelijk hun geld terug zullen zien is niet bekend. Het is in ieder geval allerminst zeker dat dit zo zal zijn en veel van hen zullen mogelijk met lege handen achterblijven.

FTX erger dan Enron

Toen FTX failliet ging trad voormalig CEO Sam Bankman-Fried (SBF) vrijwel direct af. Hij werd opgevolgd door John Ray. Ray staat vooral bekend als de interim-CEO die ook het beruchte Enron door het proces van faillissement had getrokken. 

Onlangs was in het crypto nieuws te lezen dat Ray stelde dat wat hij te zien heeft gekregen bij FTX vele malen erger was dan hetgeen hij bij Enron had meegemaakt. Dat laat nog maar eens zien wat voor een catastrofe zich hier heeft afgespeeld.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie