SEC_beschuldigt_oprichter_etherdelta_platform_van_illegale_operaties

SEC pakt voor het eerst ongeregistreerde cryptocurrency beurs aan

De Amerikaanse toezichthouder voor effectenbeurzen, de Securities and Exchange Commission (SEC), beschuldigt de oprichter van EtherDelta ervan te opereren met een ongeregistreerde cryptocurrency exchange.

EtherDelta is een zogenaamde ‘Decentralized Ethereum Exchange’ (DEX). Als een DEX stelt het platform investeerders ertoe in staat om Ethereum tokens uit te wisselen zonder dat er een account of exchange-gebaseerde wallet nodig is. De uitwisseling van tokens verloopt via smart contracts die gebruikt worden voor het uitvoeren van koop en verkoop orders.

De SEC beschouwt tokens als effecten onder de federale wetgeving. Volgens de SEC is het EtherDelta platform daardoor actief als een ongeregistreerde effectenbeurs, waarbij de investeerders de tokens illegaal verhandelen. Volgens Stephanie Avakian, mededirecteur van de SEC Enforcement Division, is deze functionaliteit reden dat EtherDelta zich had moeten aanmelden bij de SEC of een uitzonderingsmaatregel had moeten aanvragen.

Advertentie

Volgens de berichtgeving van de SEC is het de eerste keer dat de instantie maatregelen neemt tegen een platform dat als ongeregistreerde beurs handelt.

Zachary Coburn, de oprichter van EtherDelta, schikte voor een bedrag van $388.000. Coburn heeft echter nog geen duidelijke verklaring afgegeven wat betreft zijn erkenning of ontkenning van de beschuldigingen.  

Steven Peikin, ook mededirecteur van de SEC Enforcement Division, benadrukte de moeilijke taak van de SEC in een innovatieve industrie:

We zien tegenwoordig erg veel innovatie in de effectenmarkten met het gebruik van distributed ledger technologie … maar om investeerders te blijven beschermen behoeft deze innovatie ook toezicht van de SEC op digitale markten en het navolgen van de bestaande wetgeving.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€5.699,66 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€5.612,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€5.636,96 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€5.663,13 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€5.665,58 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€5.682,24 Kopen
Laatste nieuws