Simon Bosch Simon Bosch
04/11/2023 20:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2023 18:43

Top-cryptobeurs ondanks BTC stijging nog in het rood, handelsvolume opnieuw gedaald

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase lanceert crypto spothandel wereldwijd, waaronder Nederland

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Zoals alle beursgenoteerde bedrijven onthult Coinbase (beurssymbool: COIN) vier keer per jaar de kwartaalcijfers. Helaas heeft het bedrijf de afgelopen kwartalen veel last gehad van de bearmarkt, maar afgelopen kwartaal was redelijk positief. Het heeft zijn verlies namelijk kunnen beperken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Coinbase maakt minder verlies

In het derde kwartaal van 2023 had Coinbase een netto-inkomen van 623 miljoen dollar. Dat is minder dan in het voorgaande kwartaal, toen sleepte het nog 663 miljoen dollar binnen. Wel is het een stuk meer dan in hetzelfde kwartaal van 2022, toen de markt nog in een diepe neerwaartse trend zat.

Ook is dit bedrag niet genoeg voor Coinbase om winst te maken. Netto draaide het een netto-verlies van 2 miljoen dollar. Toch is het bedrijf optimistisch, in het vorige kwartaal bedroeg het verlies nog 545 miljoen dollar. Ook is de omzet hoger dan analisten van de London Stock Exchange verwachtten. Na afgelopen maandag is het aandeel van de beursgenoteerde exchange al met ongeveer 10% gestegen.

Advertentie

Handelsvolume opnieuw gedaald

Het overgrote deel van de omzet was afkomstig van Coinbase’ diensten voor retail-investeerders. Zij brachten 274,5 miljoen dollar op. Institutionele investeerders brachten slechts 14,1 miljoen dollar op. Dat komt doordat grote investeerders veel lagere handelskosten betalen. In totaal lag het handelsvolume aan de retail-kant op 11 miljard dollar, maar institutionele investeerders kochten en verkochten 65 miljard dollar aan crypto.

Ook heeft het volume zijn gestage krimp doorgezet. In het derde kwartaal van vorig jaar lag het in totaal nog op 159 miljard dollar, nu is dit maar 76 miljard dollar. Vorig kwartaal lag het bedrag nog op 92 miljard dollar – het betreft dus een daling van respectievelijk 52% en 17%.

Vorige maand ging het nieuws al dat het volume opnieuw is gedaald. Dat zal vermoedelijk voor een deel te maken hebben met de rechtszaak die de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) heeft aangespannen. Toch staat Coinbase er ten opzichte van andere crypto exchanges goed voor, want het marktaandeel nam juist toe.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie