Thom Derks Thom Derks
11/02/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2023 16:00

Trust Wallet onderzoekt mysterieuze crypto hack van 4 miljoen dollar

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Trust Wallet onderzoekt mysterieuze crypto hack van 4 miljoen dollar

Foto: WindAwake/Shutterstock

Eerder deze week ging er een gerucht rond dat een gebruiker van Trust Wallet op bijzondere wijze voor 4 miljoen dollar aan crypto verloor. Volgens de geruchten zou een hacker zogenaamd alleen een foto van de wallet-balans nodig hebben om de fondsen te stelen. Trust Wallet zegt nu dat dit onmogelijk is en dat er waarschijnlijk meer aan de hand was.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Trust Wallet doet onderzoek

Voor Trust Wallet is het uiteraard belangrijk om de lucht te klaren in deze zaak. Als het inderdaad mogelijk zou zijn om enkel en alleen met de balans van de wallet de fondsen te stelen, dan zou het einde zoek zijn. Trust Wallet maakt echter bekend dat je zonder private keys of seedphrase echt niets kunt met de wallets van het bedrijf.

Verder laat het bedrijf weten dat het onderzoek heeft gedaan naar het voorval van eerder deze week. Trust Wallet komt tot de conclusie dat het gaat om een zogenaamde social-engineering scam waar de ‘hackers’ in kwestie al langer mee bezig waren.

“Wij geloven dat deze aanval afkomstig is van een criminele organisatie in Rome, Italië. Andere bekende locaties van vergelijkbare aanvallen met andere wallets vonden plaats in Milaan en Barcelona,” aldus Trust Wallet in hun reactie op twitter.

Advertentie

Web3 crypto investeerders

De criminelen in kwestie deden zich volgens Trust Wallet in vrijwel alle gevallen voor als investeerders in Web3 projecten. In principe is het onmogelijk dat de criminelen enkel met een foto de fondsen konden stelen, waardoor het meer waarschijnlijk is dat de projecten in kwestie (ongewild) meer informatie naar de criminelen doorstuurden dan ze in hun eigen verklaringen laten blijken.

Het is mogelijk dat de criminelen bijvoorbeeld documenten toestuurden waarin malware zat. Die malware zorgde ervoor dat de criminelen toegang kregen tot de private keys van de nieuwe wallets die de Web3-organisaties aanmaakten om “te bewijzen” aan de “investeerders” dat ze voldoende fondsen hadden.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie