Ivo Melchers Ivo Melchers
25/04/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2023 07:00

Twitter account KuCoin gehackt: $22 duizend aan crypto gestolen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Sergei Elagin

Het Twitter-account van KuCoin, een crypto exchange dat in 2017 is opgericht, is gisteren voor een duur van 45 minuten gehackt. Meerdere gebruikers hebben hierdoor uiteindelijk (een deel van) hun crypto verloren. Nadat de cryptobeurs weer toegang had tot Twitter-account liet het in een reeks tweets onder andere weten dat het bedrijf alle geverifieerde verliezen als gevolg van de hack volledig zal vergoeden.

Waarschuwing: phishing scam gaat rond op Nederlandse crypto websites
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

$22 duizend aan BTC en ETH buit gemaakt

Enkele gebruikers zijn fondsen kwijtgeraakt doordat ze participeerden aan een neppe giveaway dat via het gehackte Twitter-account werd gepromoot. In de thread gaf de beurs aan dat het in totaal 22 transacties heeft geïdentificeerd die bij het incident betrokken waren, waaronder ethererum (ETH) en bitcoin (BTC), met een totale waarde van 22.628 USDT. Om te voorkomen dat meer gebruikers schade oplopen, onderzoekt en blokkeert KuCoin momenteel alle verdachte adressen.

Het bedrijf drong er bij slachtoffers op aan om contact met hen op te nemen voor hulp en beloofde tevens betere veiligheidsmaatregelen te nemen om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. KuCoin heeft ook gezegd dat het samenwerkt met Twitter bij het uitvoeren van verder onderzoek naar het incident.

Een beweerde slachtoffer van het incident liet op twitter weten dat de tweet van de hackers een gelijkwaardige campagne was als dat hij gewend was van KuCoin. Velen op Twitter waren positief gestemd over het feit dat de exchange zeer snel op de aanval kon reageren.

Het is belangrijk om te vermelden dat alle fondsen op het platform nog gewoon veilig zijn en niks te lijden hebben aan deze hack van het Twitter-account.

Advertentie

Social media hacks van crypto exchanges

De overname van officiële Twitter-accounts van handelsplatforms om oplichting te promoten wordt vandaag de dag gezien als een van de favoriete strategieën van hackers om buit te maken binnen de crypto-industrie. In september 2022 werd het twitter-account van CoinDCX nog gehackt om valse XRP-advertenties te promoten. Ook werd het account van Robinhood eerder dit jaar in beslag genomen om reclame te maken voor een scam-token.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie