Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Volume bitcoin (BTC) futures Bakkt stijgt met 257%, vestigt nieuwe all-time high

Met de bitcoin (BTC) koers die in een kort tijdsbestek tot boven de $10.000 wist te stijgen, zien verschillende exchanges de handelsvolumes van hun futurescontracten enorm toenemen. Zo bereikten de handelsplatformen Bakkt en Binance Futures nieuwe all-time highs (ATH) voor wat betreft het handelsvolume.

Bakkt is een handelsplatform dat gericht is op institutionele beleggers. Op het platform kunnen bitcoin (BTC) futurescontracten verhandeld worden. Het unieke aan deze contracten is dat ze fysiek worden afgewikkeld. Daardoor krijgen beleggers ook daadwerkelijk bitcoins uitgekeerd op het moment dat een contract verloopt.

- Advertentie -

Bakkt Volume Bot, een Twitter-account, houdt bij hoeveel contracten er dagelijks op het platform verhandeld worden. Vlak na de lancering van Bakkt viel het volume lang tegen, echter lijkt het nu op stoom te komen. Zo vestigde Bakkt gisteren een nieuwe ATH van 1.183 contracten (t.w.v. $10,3 miljoen aan BTC) die op een dag werden verhandeld:

Dit is een stijging van maar liefst 257% ten opzichte van de dag ervoor. Bakkt is overigens niet de enige die het handelsvolume zag groeien. Ook Binance Futures, het futuresplatform van cryptocurrency exchange Binance, vestigde een nieuwe ATH.

Vlak nadat bitcoin flink begon te stijgen, begon ook het volume op Binance Futures te stijgen. Uiteindelijk werd een ATH van $1,14 miljard neergezet. De vorige keer dat het volume hier in de buurt kwam was op 27 september, toen zag Binance Futures een volume van $930 miljoen.

Benieuwd wat Crypto Insider David van de markt vindt? Klik dan hier om in zijn net verschenen wekelijkse column te lezen over zijn plan en verwachtingen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.405,48 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.405,48 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...