Simon Bosch Simon Bosch
19/05/2024 13:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2024 11:58

Voormalige Binance CEO Changpeng Zhao begint aan nieuw hoofdstuk

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Voormalige Binance CEO 'CZ' begint aan nieuw hoofdstuk: een boek

Foto: Koshiro K/Shutterstock

Eind april veroordeelde een Amerikaanse rechter de voormalige CEO van Binance Changpeng Zhao (ook wel bekend als ‘CZ’) tot 4 maanden gevangenisstraf.

De topman werd eind vorig jaar door de rechter gedwongen om af te treden als CEO, maar hij heeft al nieuwe plannen. Op sociale media laat hij hier meer over weten.

Bitcoin mixer Tornado Cash tart verbod: miljarden witgewassen in 2024
Bitcoin mixer Tornado Cash tart verbod: miljarden witgewassen in 2024

Binance’ CZ werkt aan nieuw plan

Op sociale mediaplatform X vraagt Binance-medeoprichter Yi He aan haar volgers welk boek de grootste invloed op hun heeft gehad.

Eén volger reageerde, misschien niet helemaal serieus, dat hij wacht op het boek van Zhao. Hij hoopt dat dit boek geschikt is voor de nieuwe generatie crypto-ondernemers.

CZ reageerde vervolgens zelf op deze reactie met het antwoord dat hij wat “tijd voor reflectie” tegemoet gaat. Dat zal hij gebruiken om “iets” te schrijven.

Meer details onthulde hij nog niet, dus voor nu is het gissen wat hij hiermee bedoelt. In ieder geval zal hij vermoedelijk over een aantal maanden meer te vertellen hebben.

Het is mogelijk dat dit boek zal gaan over zijn in maart onthulde plan. Hij wil namelijk een educatief platform voor arme kinderen opzetten onder de naam ‘Giggle Academy’.

Dit zou een non-profitorganisatie zijn, speciaal geschikt voor minderjarigen. De Binance-oprichter verklaarde dat educatie de enige manier is om de wereld te veranderen.

Advertentie

Veel veranderd bij Binance

CZ’s celstraf is de crypto-industrie meegevallen. Het duurt namelijk slechts 4 maanden. FTX-medeoprichter Sam Bankman-Fried (SBF) kreeg in vergelijking een veel langere straf, namelijk van 25 jaar.

Desalniettemin moet Binance met $4,3 miljard één van de grootste boetes in de geschiedenis van de financiële wereld betalen.

Ondertussen zet Binance nieuwe stappen. Overheden waren lang niet blij met het bedrijf, onder andere omdat het geen hoofdkantoor had en omdat het geen raad van bestuur heeft.

Om de banden met overheden te verbeteren heeft Binance in april een bestuurscomité opgericht. Veel leidinggevenden zijn  recent vertrokken bij de cryptobeurs. Dat heeft geleid tot de aanstelling van veel nieuwe medewerkers.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie