Simon Bosch Simon Bosch
02/04/2024 22:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2024 19:53

Crypto-exchange Binance zet nieuwe koers in

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptobeurs Binance lokt memecoin makers met prijzenpot van $1 miljoen

Foto: Primakov/Shutterstock

Binance is al jaren ‘s werelds grootste crypto exchange, maar de afgelopen jaren heeft het bedrijf het heet onder de voeten gekregen door beleidsmakers van over de hele wereld. Om de toekomst van het bedrijf in goede banen te leiden heeft Binance een bestuurscomité opgericht – ironisch genoeg is dat de eerste keer.

Strijd tegen influencers van failliete cryptobeurs FTX breidt zich uit
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance krijgt raad van bestuur

Bloomberg heeft met Binance gesproken over de beslissing. De gloednieuwe raad van bestuur zal vooralsnog bestaan uit 7 leden, waaronder Binance-CEO Richard Teng en drie andere Binance-topmensen, namelijk Heina Chen, Jinkai He en Lilai Wang.

De drie andere leden komen van buiten de cryptobeurs. De voorzitter, Gabriel Abed, is bijvoorbeeld ook ambassadeur van eilandstaat Barbados voor de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Arnaud Ventura is verder managing partner bij investeringsfirma Gojo & Co, en Xin Wang is CEO van Bayview Acquisition Corp.

Chen, He en Wang zijn al jaren werkzaam bij Binance. Chen is bovendien medeoprichter en is volgens Forbes eveneens één van de meest belangrijke topmensen. Teng is sinds afgelopen november CEO van het bedrijf. Hij koos er vrijwel meteen voor om Binance een officieel Amerikaans hoofdkantoor te geven – iets wat Binance daarvoor nooit echt heeft gehad.

Maar niet iedereen is even optimistisch over de nieuwe raad van bestuur. Bloomberg sprak met Austin Campbell, adjunct-professor bij Columbia Business School en consulent voor blockchain-bedrijven. Hij merkt op dat Binance nog steeds niet open staat voor invloeden van buitenaf, zoals bestuursleden die geen deel uitmaken van Binance’ eigen personeelsbestand. Toch is het volgens Campbell beter dan helemaal geen bestuur hebben.

Advertentie

Binance’ ex-topman CZ heeft al andere plannen

Binance wordt vaak geassocieerd met Changpeng Zhao (‘CZ’), maar hij is sinds de overname van Richard Teng niet meer de CEO. Een paar weken geleden kondigde Zhao een nieuw project aan, namelijk een non-profitorganisatie dat minderjarige, achtergestelde kinderen gratis zal onderwijzen.

Ondertussen wacht Zhao zijn vonnis in de rechtszaak met de Amerikaanse overheid af. Naar verwachting zal deze zaak later in april worden afgerond.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie