Ivo Melchers Ivo Melchers
28/11/2023 10:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2023 09:13

Nieuwe Binance CEO deelt toekomstvisie voor crypto beurs

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nieuwe Binance CEO deelt toekomstvisie voor crypto beurs

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Exact een week geleden gaf Changpeng Zhao (CZ) zijn stokje als CEO van Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, door aan Richard Teng. na een roerige week waarin Binance volop in de schijnwerpers heeft gestaan dankzij de bredere schikking met de Amerikaanse overheid, heeft de nieuwe baas nu voor het eerst een uitgebreide blik geworpen op de volgende stappen voor de beurs.

Succes bitcoin ETF’s drijft crypto fondsen naar indrukwekkend record
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto plannen Binance

Teng is een voormalig toezichthouder uit Abu Dhabi en later het hoofd van regionale markten bij Binance. Toen CZ officieel afscheid nam van Binance werd Teng direct aangekondigd als opvolger. Destijds liet hij in een bericht op X weten het een eer te vinden om de nieuwe rol op zich te nemen. Ook benadrukte hij drie prioriteiten: gebruikers geruststellen, samenwerken met toezichthouders en samenwerken met partners.

Nu laat de kersverse CEO voor het eerst van zich horen via een officiële blogpost. Volgens Teng is Binance van plan om door te gaan met een gebruikersgerichte aanpak en het ‘’stimuleren van groei en de adoptie van Web3’’, waarbij hij klanten verzekert dat ze binnenkort meer van hem zullen horen.

In zijn post verklaarde Teng dat hij toegewijd is aan de ‘’Binance way’’ – in zijn visie om ‘’consistent de beste in-class producten te leveren die mensen gebruiken en waardevol vinden’’. Hij bevestigde ook dat de ‘’kernmissie’’ van Binance is om ‘’vrijheid van geld’’ aan gebruikers te bieden.

Teng prees CZ en zei dat hij de rol had geaccepteerd met de zegen van de oprichter, maar probeerde zich ook te distantiëren van het vorige regime dat problemen had gekregen in de Verenigde Staten door zich niet aan de regels te houden.

‘’In de afgelopen zes jaar heeft Binance een fundament gelegd dat het bedrijf positioneert voor decennia van voortdurende groei en succes. Nu is het mijn rol om ons getalenteerde en toegewijde team naar die toekomst te leiden, terwijl we het verleden respecteren en ervan leren.’’

Advertentie

Vluchtrisico ex-Binance CEO

Terwijl Teng zich volledig focust op de toekomst van Binance, zal CZ nog op de blaren moeten lopen. Op 23 februari staat de veroordeling van CZ op de agenda. Er hangt hem een gevangenisstraf van 18 maanden boven het hoofd.

Met een borgsom van 175 miljoen dollar is hij nu echter op vrije voeten. Als hij in februari echter niet voor de rechter verschijnt, riskeert hij een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar. Amerikaanse aanklagers beschouwen CZ als vluchtgevaarlijk en zijn dus van mening dat hij het land niet mag verlaten voordat de rechtszaak begint. CZ is het hier echter niet mee eens, en zou graag tijdelijk terug willen keren naar zijn familie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie