Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Weer iemand stuurt groot bedrag naar verkeerd adres, CEO bitcoin (BTC) exchange Binance redder in nood

De CEO van cryptocurrency exchange Binance, Changpeng Zhao, oftewel CZ, onthulde gisteravond per Tweet dat een Binance-gebruiker per ongeluk 800 Binance Coins (BNB) naar een smart-contract adres op de Binance Smart Chain had gestuurd. Door deze fout is de gebruiker een investering van $20.000 permanent kwijt.

- Advertentie -

Volgens CZ zou de man smekend om hulp hebben gevraagd om zijn coins terug te krijgen. Echter zoals we allemaal weten zijn coins in meeste gevallen permanent kwijt wanneer ze naar een verkeerd adres worden gestuurd. De gebeurtenis komt niet veel later na een vergelijkbare gebeurtenis van een investeerder die $1 miljoen aan Tether (USDT) kwijtraakte.

Als reactie op het Tether-debacle tweette CZ op 8 september dat Binance een functie zal toevoegen waardoor investeerders hun coins niet meer naar het verkeerde adres kunnen sturen. Echter, voordat de functie geïmplementeerd werd, was er toch weer een ongelukkige investeerder, de man van de 800 BNB, die het naar een verkeerd adres stuurde.

De investeerder kan blij zijn dat hij BNB kwijtgeraakt is in plaats van een andere coin; aangezien Binance elk kwartaal een deel van zijn voorraad vernietigd kan hij nog wel eens geluk hebben. Volgens CZ zou hij zijn coins terug kunnen krijgen als Binance ervoor kiest om 800 minder coins te vernietigen, om deze vervolgens naar de investeerder te sturen.

Voordat dit kon gebeuren, moest het voorstel nog wel de veroordeling van de community zien te overleven. Hierdoor barstte er een discussie los op Twitter met veel verdeelde meningen. Sommigen zeggen dat het een menselijke fout is en dat hij daarom geholpen moet worden, terwijl andere vinden dat ieder ander die dezelfde fout zijn begaan dan ook hun geld terug moeten krijgen. Er zijn ook twitteraars die vinden dat hij het helemaal niet terug moet krijgen en mensen zoals Brad, die het moment gebruiken om het probleem aan te kaarten.

Uiteindelijk, na een zorgvuldige analyse van de meningen, besloot CZ om de investeerder zijn gebroken hart (en wallet) te genezen met het versturen van 800 BNB naar zijn adres. Eind goed al goed. The end.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.923,04 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.923,04 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...