Roy van Krieken Roy van Krieken
13/02/2022 15:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2022 15:44

‘White Hat hacker’ redt Coinbase van mogelijke catastrofe

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Vladimir Kazakov/Shutterstock

Op het nippertje werd onlangs een gigantische crisis voor de grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase voorkomen. Een ‘white hat hacker’, een hacker met goede bedoelingen, kwam een grote kwetsbaarheid op het spoor en in plaats van dat hij hier misbruik van maakte, bracht hij het team van Coinbase op de hoogte. Coinbase was binnen de kortste keren in staat om de kwetsbaarheid op te lossen en bedankte de hacker publiekelijk.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Coinbase white hat hacker

De hacker in kwestie staat op social media bekend als ‘Tree of Alpha’. Op Twitter liet hij een paar dagen geleden weten dat hij met spoed in contact wilde komen met het dev team van Coinbase. Hij bleek iets belangrijks op het spoor te zijn gekomen.

Slechts enkele uren later maakte Coinbase bekend dat zij alle handel op het Advanced Trading platform tijdelijk hadden opgeschort onder het mom van ‘technische problemen’. Even later waren de problemen opgelost, zo bevestigde Tree of Alpha zelf ook.

Volgens Tree of Alpha zouden de problemen mogelijk tot een werkelijke catastrofe voor Coinbase en de rest van de crypto industrie gezorgd kunnen hebben. De kwetsbaarheid zorgde er namelijk voor dat kwaadwillenden alle Coinbase order books zouden kunnen manipuleren met neppe prijzen. Uiteraard zouden de gevolgen van een dergelijke exploit gigantisch zijn geweest, niet alleen voor de crypto exchange, maar voor de totale crypto industrie.

Coinbase CEO Brian Armstong

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, heeft inmiddels Tree of Alpha publiekelijk bedankt. Volgens hem laat de bereidheid van de hacker om Coinbase te waarschuwen in plaats zelf misbruik te maken van de kwetsbaarheid nog maar eens zien waar de crypto gemeenschap echt voor staat. Het is onbekend of Tree of Alpha een beloning heeft gekregen voor zijn verdiensten. Vaak is dit binnen de crypto industrie wel het geval.

Coinbase mag in ieder geval van geluk spreken dat het met een sisser is afgelopen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie