Roy van Krieken Roy van Krieken
19/05/2021 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2021 14:30

Ethereum, bitcoin, ripple koersen kelderen met miljarden aan liquidaties als gevolg

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Zowel bitcoin (BTC), ether (ETH) als ripple (XRP) koersen kelderen met miljarden aan liquidaties als gevolg

Het marktsentiment van vandaag staat in het teken van paniek. Waar we gisteren nog hoopvol waren dat de bodem al bereikt was bleek dat vandaag te vroeg gejuicht. De crypto koersen stonden volledig op zijn kop. Bitcoin (BTC) de grootste cryptocurrency bereikte in de middag zelfs een prijs van onder de 30.000 dollar, hetgeen we sinds februari van dit jaar niet meer hebben gezien. Deze prijs actie had als gevolg dat er gigantische hoeveelheden contracten werden geliquideerd. In dit artikel zullen we kort een damage report bespreken over de liquidaties van een paar van de populairste coins.

Bitcoin (BTC)

Het vlaggenschip van de wereld van cryptocurrencies had het zwaar vandaag. Het leek wel alsof de daling geen eind had. Voor de mensen met long contracten had dit grote gevolgen en zo blijkt ook uit de data. Volgens de data over liquidaties op deze site is te zien dat in slechts 24 uur tijd $3,5 miljard dollar aan liquidaties hebben plaatsgevonden. Wat deze data nog interessanter maakt is het feit dat dit voornamelijk in een nog veel kleiner tijdsbestek heeft plaatsgevonden. In 4 uur tijd hebben namelijk $2,65 miljard aan liquidaties plaatsgevonden. Kenmerkend voor een flashcrash zoals van vandaag.

Ethereum (ETH)

Voor ether (ETH) geldt eigenlijk hetzelfde. De crash van ether was vandaag zelfs nog heftiger dan die van bitcoin. Er werd zelfs weer een prijs bereikt van minder dan $2.000 dollar. Liquidaties in het kamp van Ethereum zijn bijna net zo heftig als bij bitcoin. In 24 uur tijd werden er $2,2 miljard dollar aan posities geliquideerd. Ook hier geldt dat het voornamelijk in een hele korte tijd is gebeurd. In 4 uur tijd zie je dat $1,79 miljard is geliquideerd.

 Ripple (XRP)

De altijd populaire altcoin Ripple (XRP) is de dans niet ontsprongen. De prijs van ripple is op een dieptepunt van $0,85 geraakt vandaag. Qua percentage een daling van 50% sinds de vorige piek. Ook hier geldt; enorm veel liquidaties. In 24 uur ruim $370 miljoen aan geliquideerde posities en het gros van deze liquidaties vond in een periode van 4 uur plaats. In deze periode maar liefst $288 miljoen aan liquidaties.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie