Rico Engelbarts
29/07/2018 14:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:16

Zuid-Koreaanse Kimchi Premium drijft prijzen iets op

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
zuid-koreaanse_kimchi_premium_drijft_prijzen_iets_op

Bithumb, voorheen de grootste crypto-exchange in Zuid-Korea, heeft de Kimchi Premium op belangrijke tokens met 30% opgedreven, waardoor de prijs van cryptocurrencies weer iets toegenomen zijn.
Op 20 juni werd Bithumb gehackt voor $31 miljoen. De Financial Services Commission (FSC) en de Korea Financial Intelligence Unit (FKIU) waren betrokken bij het onderzoek naar de Bithumb-hack en uiteindelijk wist de exchange naar verluidt de helft van de gestolen fondsen terug te vinden.
Sindsdien heeft Bithumb voor meer dan een maand deposito’s en opnames van de exchange geblokkeerd, waardoor Bithumb-gebruikers alleen maar cryptocurrencies kunnen verhandelen voor andere cryptocurrencies. De onvoorziene maatregel van Bithumb leidde ertoe dat de Premium op Bithumb aanzienlijk steeg, wat effect had op zowel de lokale als de wereldwijde exchange-markt voor cryptocurrency.
Op 28 juli verslechterde de situatie met betrekking tot Bithumb en haar Premium, aangezien belangrijke tokens als ICON en Aelf  te hoge prijzen van meer dan 12% vertoonden. Sommige tokens zoals Ethos (BQX) lieten zelfs extreme Premium-rates zien van ongeveer 600%.
Op Binance werd BQX op 28 juli ronde de $1,07 verhandeld. Op Bithumb lag die prijs met $6,50 bijna zes keer zo hoog als de werkelijke prijs op andere belangrijke cryptocurrency-exchanges.
Het is mogelijk dat de prijzen van de cryptocurrencies op Bithumb stegen door een toestroom van kopers en een gebrek aan verkopers op het platform, aangezien er sinds 20 juni geen nieuw kapitaal op het Bithumb-handelsplatform kon worden geïnjecteerd. Omdat Bithumb stablecoins zoals Tether (USDT) niet ondersteunt, is de enige optie voor traders om tokens en cryptocurrencies als Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) onderling te verhandelen.
Gisteren steeg de BTC-prijs met ongeveer 3,5%, maar het herstel van de markt werd niet veroorzaakt door de stijging van de waarde van Bitcoin, maar eerder door de inflatie van de prijzen van cryptocurrencies bij Bithumb. Het marktherstel van 28 juli weerspiegelt dus niet het stijgende momentum noch het volume, maar meer de manipulatie van prijzen van cryptocurrencies bij één exchange in Zuid-Korea.
zuid-koreaanse_kimchi_premium_drijft_prijzen_iets_op_grafiek
Vorige maand verklaarde de vice-voorzitter van de FSC, Kim Yong-bum, dat de regering er alles aan gedaan heeft om de Kimchi Premium uit de Koreaanse markt te weren, waarbij hij dat de hoogste prioriteit van de lokale financiële autoriteiten is. Vorige maand zei hij het volgende:

Het praktische beleid van de overheid leidde ertoe dat de Kimchi Premium in Zuid-Korea was verdwenen. Op het hoogtepunt bereikte de Kimchi Premium in de lokale cryptocurrency exchange-markt 50%, als gevolg van een ongewone piek in de vraag en speculatie. Vanaf heden is de prijs van cryptocurrencies bijna identiek aan die in andere markten, wat duidt op stabiliteit in de Koreaanse cryptomarkt.

Dat verhaal gaat nu dus echter niet meer op, aangezien de prijzen van cryptocurrencies in Zuid-Korea opnieuw opgevoerd zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie