six_group_zwitserse_beurs_laat_zich_voorzichtig_in_met_cryptocurrencies

Zwitserse beurs laat zich voorzichtig in met cryptocurrencies

0

SIX Group, de moedermaatschappij van de voornaamste effectenbeurs van Zwitserland heeft aangekondigd dat het open staat voor de mogelijkheid om cryptocurrency trading services aan te bieden op haar digitale handelsplatform. Dat platform is nog in ontwikkeling maar zal naar verwachting halverwege 2019 geïntroduceerd worden, meldde de woordvoerder van SIX Group, Stephan Meier, in een interview met Swissinfo, op 15 juli.

De Swiss Infrastructure and Exchange (SIX) Group beheert de grootste aandelenmarkt van het land en is van plan om medio 2019 een “volledig gereguleerd” crypto-handelsplatform te lanceren. De dienst moet een compleet scala van diensten aanbieden, waaronder consulting voor initial coin offerings (ICO’s), die niet als effecten (securities) geclassificeerd zijn.

In het interview stelde Meier, dat er een “grote behoefte” is aan het vaststellen van “transparantie en verantwoordelijkheid in de crypto-wereld”. Niet alleen de traditionele financiële dienstverleners en beleggers zouden hierin geïnteresseerd zijn, maar ook tal van bedrijven en investeerders die willen profiteren van de nieuwe digitale mogelijkheden voor het aantrekken van kapitaal en het handelen in cryptocurrencies.

We willen een brug slaan tussen de traditionele financiële diensten en digitale gemeenschappen. Uiteindelijk willen we de essentiële functies van een gereguleerde beurs voor hen toegankelijk maken en een veilig kader bieden voor de financiering van ondernemersprojecten en investeringsbeslissingen.

Meier verduidelijkte dat SIX Group nog geen beslissing heeft genomen over welke specifieke producten gelist zullen worden, dus het is ook nog niet duidelijk of cryptocurrencies of reeds bestaande ICO-tokens verhandeld zullen kunnen worden. “Maar we zullen technisch in staat zijn om verschillende digitale assets aan het platform toe te voegen”, zei Meier, waar hij aan toevoegde dat “elke nieuw digitale asset een due diligence-proces doorloopt dat zal helpen bepalen of het deel uit zal maken van ons aanbod op de beurs of niet”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws