Home Nieuws Zuid-Amerika gebruikt blockchain om COVID-19 besmettingen vast te leggen

Zuid-Amerika gebruikt blockchain om COVID-19 besmettingen vast te leggen

In Zuid-Amerika wordt blockchain-technologie gebruikt om het coronavirus te bestrijden. Emerge een Canadese startup uit Toronto heeft een app gelanceerd die assistentie biedt aan de lokale autoriteiten. 

De app is volgens een blogpost ontworpen om de veiligheid te waarborgen en om de drukte in kleine lokale winkels of andere openbare plekken terug te dringen waardoor de kans op verspreiding afneemt. 

- Advertentie -

De app maak het ook mogelijk om BSN-nummers te koppelen aan informatie in de blockchain waardoor de autoriteiten gelijk kunnen zien of iemand bevoegd is om zijn huis te verlaten. Ook worden mensen met symptomen geholpen met de app. Zo kunnen zij zien welke dagen voor hen het beste zijn om medicijnen of boodschappen te halen. 

In Tegucigalpa, de hoofdstad van Honduras zit een derde van de bevolking al vanaf halverwege maart thuis. Mensen die toch naar buiten gaan tijdens de quarantaine zonder goede reden lopen een groot risico een flinke boete te krijgen. 

De informatie die de app verzamelt is exclusief beschikbaar voor zorgverzekeraars en doktoren, op deze manier kunnen zij inzicht krijgen in de gezondheid van patiënten. 

Blockchain wordt actief ingezet om het Coronavirus te bestrijden, dat terwijl de meeste software in veel landen juist ingezet wordt om het virus te traceren. 

De United Arab Emirates’ Ministry of Community Development (MOCD) verifieert documenten en certificaten tegenwoordig door middel van blockchain technologie, ook hebben ze een chatsysteem in werking gesteld waardoor veel werknemers thuis kunnen blijven werken. 

Tymlez, heeft in Nederland blockchain-technologie aangeboden om de prijsstijging op medicijnen tegen te gaan. Dit willen ze doen door de distributie van medicijnen vast te leggen in de blockchain.

De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!

De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.120,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.187,07 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.189,52 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.198,75 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.