BLOX review

BLOX is een Nederlandse crypto exchange waar ze crypto zo simpel mogelijk proberen te houden. Zo zetten ze zich bij BLOX iedere dag in om crypto toegankelijk te maken voor iedereen.

Naar BLOX
Meld je gratis aan en krijg direct 10 euro cadeau!

Nederlandse exchange

Eenvoudig aanmelden

Betalen met iDEAL

Betalen met creditcards

Erg toegankelijk

Goede klantenservice

Veilige exchange

Telefonisch bereikbaar

Niet veel opties voor traders

Het aanbod kan beter

Over

Navigeer snel naar …

BLOX BLOX BLOX BLOX BLOX

Klantbeoordeling

De beoordeling van BLOX op Trustpilot is 4,2 sterren (van de 5) op basis van ruim 2.300 reviews. De beoordeling valt hiermee in de categorie ‘goed’. De recensies die klanten hebben achtergelaten zijn overwegend positief. De snelheid en handigheid van de app worden hierbij vooral geprezen.

scoort een 4,2 uit 2327 reviews.

4,2
BLOX_review_klant_beoordeling

Onze ervaring

blox_review_onze_ervaring_bitcoin

Bij BLOX draait het om eenvoud en dat is ook door ons terug te zien bij het handelsplatform van BLOX. Het handelsplatform, of dashboard, is gemaakt voor snel, simpel en veilig handelen. En dat is precies waar BLOX voor staat. Je zult dus ook niet snel de mist ingaan door de bruikbare en voor de hand liggende interface. De kinderlijk eenvoudige app is snel, overzichtelijk en voor iedereen te gebruiken. Met weinig tot geen ervaring in de wereld van cryptocurrencies kun je met de mobiele app van BLOX gelijk aan de slag.

Bij ieder van de ruim 60 cryptocurrencies op de BLOX-app is een grafiek van de koers te zien van het afgelopen het afgelopen uur, de afgelopen 24 uur, de afgelopen 7 dagen, de afgelopen maand en het afgelopen jaar. Het is een simplistische interface die toch de essentiële informatie en opties biedt. Wil je toch wat geavanceerdere opties? Dan is BLOX wellicht niet het ideale platform voor jou. Maar wil je simpelweg investeren en je portfolio tracken? Dan kan BLOX een hele goede keuze zijn. 

Feit is ook dat deze mooie Nederlandse exchange de beloftes op de website waarmaakt. Het team doet er alles aan om klanten tevreden te houden en ze zijn over het algemeen goed bereikbaar. Bovendien zijn ze constant bezig hun aanbod in cryptocurrencies uit te breiden en staan ze open voor suggesties. De kwaliteit van de klantenservice springt er echt uit.

Ook de veiligheid en secuurheid van BLOX zijn indrukwekkend. Het grootste gedeelte van alle cryptocurrencies onder beheer bij BLOX zitten in cold storage. Hierdoor worden alle private keys offline gegenereerd en opgeslagen. De digitale assets kunnen enkel worden verplaatst met toestemming van meerdere personen. BLOX hanteert de hoogste beveiligingsstandaarden, zodat de gebruikers met een gerust gevoel kunnen handelen.

Handelskosten bij BLOX

De BLOX handelskosten, of transactiekosten, zijn erg duidelijk en relatief laag. Het is namelijk heel simpel; bij iedere order zijn de BLOX handelskosten 1%, of je nou voor 50 euro crypto koopt of voor 1000 euro. Dit percentage zal niet per keer veranderen, wat bij sommige exchanges nog wel eens het geval is. Bovendien worden de transactiekosten altijd weergegeven voordat je de order bevestigt. Over onverwachte en onaangename kosten hoef je je dus geen zorgen te maken.

De kosten van BLOX op een rij
– 0,25% handelskosten per transactie
– €0,25 per euro-opname (1 gratis opname per maand)
– Gratis euro’s storten
blox_review_CTA

Meld je gratis aan en krijg direct 10 euro cadeau!

Start eenvoudig en veilig met crypto.

Ik had als beginner wat vragen en daar werd ik vrij snel bij geholpen.
– Anoniem

Klantenservice bij BLOX

Het is eenvoudig om met BLOX in contact te komen. Voor vragen kun je het supportteam bereiken en binnen hun openingsuren zullen ze zo snel mogelijk antwoord geven. Ze zijn bereikbaar doordeweeks van 9 tot 10 uur ‘s avonds, en in het weekend van 12 tot 5. Een vraag of klacht kun je kwijt bij [email protected] of via het contactformulier op hun website. Daarnaast zijn er op de website een hoop veelgestelde vragen terug te vinden.

De BLOX app

Beoordeling BLOX app

  • Simpele interface
  • Goed aanbod
  • Veilig beheer van je coins
  • Real-time koersen
  • Meerdere betaalmethodes
  • Duidelijke handelskosten
  • Altijd en overal handelen

Beoordeling BLOX app

Cryptocurrencies kopen via BLOX is erg gemakkelijk met de BLOX-app, deze is verkrijgbaar voor de iOS en Android. De BLOX-app features zijn terug te vinden onder de 4 tabbladen onderaan de app. De features zijn onder andere de actuele koersen en een overzicht van de portfolio.

Simpel traden voor iedereen

Zoals eerder vermeld is simpel handelen voor iedereen een prioriteit bij BLOX. En dit maken ze ook waar. Een zeer makkelijk te gebruiken app zonder addertjes onder het gras maken BLOX een goede keuze voor de beginnende en ervaren crypto handelaar.

BLOX_app_screenshots_869x652

Stap 1

Een account aanmaken op BLOX is een hele eenvoudige procedure. Eerst download je de app in de Apple Store of Google Play Store. Zodra je de app hebt gedownload kun je de registratieprocedure meteen starten

Stap 2

Na het invullen van je persoonlijke gegevens en het bedenken van een wachtwoord kun je een bevestigingsmail en 3 vragen verwachten. Er wordt gevraagd naar je ervaring met beleggen, naar de herkomst van je stortingen en hoeveel je van plan bent maandelijks te storten.

Stap 3

Tot slot kun je via instellingen op de BLOX-app een 2FA (twee-factor-authenticatie) instellen. Iedere keer dat de app geopend wordt dien je dan een code in te vullen, om extra veiligheid te creëren.

Veiligheid

Privacy en veiligheid bij BLOX zijn erg belangrijk. Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. AVG is een Europese verordening die de privacywetgeving moet moderniseren. BLOX gaat voorzichtig met de gegevens van zijn gebruikers om en handelt uitsluitend volgens de AVG. Om op BLOX cryptocurrencies te kunnen kopen en verkopen is het wel zaak dat jezelf kunt identificeren. Dit valt onder het ‘know-your-customer’ beleid van BLOX. De crypto markt wordt (nog) niet gereguleerd dus identificeren is nodig om fraude en witwassen te voorkomen. Persoonsgegevens zullen nooit verwerkt worden zonder toestemming van de gebruiker. Bovendien is BLOX officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). Ze staan geregistreerd als aanbieder van crypto diensten. De Nederlandse Bank is er om toezicht te houden op onder andere fraude en witwassen.

Know your customer

Bij BLOX is het – omwille van de veiligheid – vereist om je te verifiëren aan de hand van een zogeheten know-your-customer proces.

Geregistreerd

BLOX staat geregistreerd als aanbieder van crypto-diensten bij De Nederlandsche Bank.

Welkom bij BLOX

Maak kennis met BLOX; een eenvoudig en veilig platform voor beginners.

Veel gestelde vragen

Ja! je kunt bij BLOX gewoon met iDEAL betalen. Wanneer je ervoor kiest om iDEAL, bankcontact of bankoverschrijving (SEPA) te gebruiken, zal dit geen extra kosten met zich meebrengen.

BLOX maakt gebruik van een know your customer beleid. Als je meer dan 250 euro wil storten moet je je identificeren. Gelukkig is dit zo gepiept! Je persoonsgegevens zullen nooit verwerkt worden zonder toestemming.

Om bij BLOX aan de slag te gaan moet je minimaal 18 jaar zijn. Ben je nog geen 18? Dan zul je nog even geduldig moeten wachten tot je 18e verjaardag.

BLOX is een Nederlands bedrijf dus het is uiteraard in Nederland beschikbaar. Maar ondertussen heeft BLOX ook een Belgische, Spaanse en internationale website. Ja dus! Je kunt BLOX ook in België gebruiken.

Bij BLOX kun je tot wel 12% rendement verdienen met het staken van je crypto. Je verdiende rendement wordt automatisch aan je saldo toegevoegd. Het rendement verschilt echter per coins. Deze ligt gemiddeld rond de 5% rendement.

Met 2FA is je account extra goed beveiligd bij BLOX. Je vult dan namelijk een ‘authenticator code’ in als je wilt inloggen. Deze code wordt automatisch gegenereerd met een app zoals Google Authenticator.