Redactie Redactie
18/12/2022 09:46 11 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2022 09:46

Investeren in crypto: 7 interessante coins om te onderzoeken

icon-featured
Featured

Onderstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Wil je nu investeren in crypto, maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen, in dit artikel lees je over een paar cryptocurrencies.

In dit artikel zullen we elk van onze keuzes voor interessante projecten onder de loep nemen. Laten we beginnen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Metacade (MCADE): een leider op het gebied van play-to-earn gaming

Metacade is een communityhub gebouwd voor en door gamers. Het streeft ernaar om het ultieme one-stop-platform van Web3 te zijn voor alles wat play-to-earn en metaverse gaming betreft, door spelers een ruimte te bieden waar ze elkaar kunnen ontmoeten, de nieuwste titels kunnen spelen en kunnen leren hoe ze meer verdienen met gamen. Op het platform vind je recensies, scoreborden en speciale forums om te bespreken hoe je vooruit kunt komen in je favoriete play-to-earn-games.

Een van de primaire ambities van Metacade is om play-to-earn voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht je game-achtergrond, in een leuke, levendige community-omgeving. Daarom bieden ze MCADE-token beloningen aan spelers die beoordelingen, tips en andere content delen waarmee andere gebruikers worden geholpen om hun weg te vinden in het ontluikende GameFi-ecosysteem. Gevorderde spelers worden gestimuleerd om hun expertise met anderen te delen, en nieuwe spelers kunnen leren van de meer ervaren spelers terwijl ze verdienen door beoordelingen of best practices die ze onderweg hebben ontdekt te plaatsen.

Metacade biedt zelfs meerdere manieren om wat extra geld te verdienen terwijl je doet wat je toch al graag doet. Er zijn prijstrekkingen, exclusieve toernooien en soms zelfs testklussen waarbij je de eigen testomgeving van Metacade gebruikt om de nieuwste games uit te proberen en feedback te geven. In 2024 is Metacade van plan om zijn vacaturesite te lanceren, waar je permanente functies kunt vinden die werken met enkele van de meest gerespecteerde namen binnen play-to-earn en metaverse gaming.

Een functie die al veel aandacht trekt, is de lancering van Metagrants, eind 2023. Metagrants bieden directe financiering voor game-ontwikkelaars die de games produceren waar de community het meest enthousiast over is. MCADE-stakers kunnen hun stem uitbrengen op tientallen concurrerende ideeën, en de winnaar ontvangt financiering van de Metacade-treasury voor een versnelde ontwikkeling die rechtstreeks wordt onderschreven door de meest fervente supporters van de game. Op een dag wil Metacade verantwoordelijk zijn voor enkele van de beste play-to-earn-games op de markt, en ze meteen hosten in hun virtuele speelhal zodat iedereen ze kan spelen.

Het einddoel voor Metacade is om  een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) te worden. In dit stadium zal het kernteam van Metacade terugtreden en de sleutels van de treasury overhandigen aan gekozen leden van de community. Hierdoor kunnen MCADE-houders stemmen over de toekomstige wijzigingen die worden aangebracht aan het platform dat ze hun thuis noemen. Om de integriteit van het platform te waarborgen, zijn twee of meer persoonlijke handtekeningen vereist om alle transacties van de treasury af te tekenen, zodat de fondsen van de community veilig blijven.

Metacade is onderdeel van een sector die zal groeien van een waardering van $1,5 miljard in 2021 naar een waardering van $50 miljard in 2025, en dus kan dit project interessant zijn, en dat maakt MCADE er zeker een om in de gaten te houden.

>>> Neem hier deel aan de Metacade-presale <<<

Advertentie

Binance Coin (BNB): veel vraag, beperkt aanbod

Binance Coin is het native token van de Binance-exchange en is de vierde meest waardevolle cryptocurrency op de markt. Wat oorspronkelijk begon als een kortingstoken voor handelskosten, drijft nu meer dan 4.200 dApps aan die zijn gebouwd op de Binance Smart Chain (BSC). Het is ook de op één na meest waardevolle DeFi-chain na Ethereum, met $5,8 miljard vergrendeld versus Ethereum’s $31,72 miljard. Hoewel het nog niet helemaal overeenkomt met de totale waarde van Ethereum die is vergrendeld, is het op zijn zachtst gezegd indrukwekkend, aangezien BSC pas in 2020 is gelanceerd.

Al deze dApps hebben één ding gemeen: ze gebruiken BNB om gastarieven te betalen, waardoor de vraag toeneemt. BNB ziet de vraag ook stijgen tijdens bullmarkten, omdat mensen massaal naar Binance trekken om te handelen terwijl ze wat BNB oppikken tegen een lagere prijs. Bovendien is BNB deflatoir, waarbij Binance elk kwartaal honderden miljoenen dollars aan BNB verbrandt. Dit leidt tot een beperkt aanbod terwijl de vraag toeneemt.

Al deze factoren wijzen op een mogelijk mooie toekomst voor Binance Coin. Het BSC-ecosysteem groeit voortdurend, terwijl de vraag naar BNB hoog blijft. Het aanbodbeperkingsmechanisme is slechts de kers op de taart. Om deze redenen is BNB onze op één na beste als je op dit moment wil investeren in crypto.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum (ETH): het niet te stoppen platform voor smart contracts

Ethereum is de op één na meest waardevolle cryptocurrency, en met een zeer goede reden. Het is het smart contract platform bij uitstek voor veel dApp-, DeFi- en NFT-ontwikkelaars. Zoals eerder vermeld, heeft Ethereum verreweg de meeste waarde in zijn DeFi-projecten. Het overschaduwt ook andere chains in termen van NFT-transacties, met meer dan $30 miljard verkocht op de Ethereum-chain. De tweede is de Ronin-chain, met slechts $4 miljard aan verkochte NFT’s.

Al deze populariteit is echter niet zonder problemen verlopen. Ethereum staat bekend om zijn hoge gaskosten en lage transactiesnelheden. Maar na de overstap naar een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme, genaamd “The merge“, zal Ethereum meer verkeer kunnen verwerken zonder in te boeten aan snelheden of kosten. Het maakte ook de weg vrij voor Ethereum om sharding te implementeren, wat de snelheden zou kunnen verhogen van maximaal 30 transacties per seconde (TPS) vandaag de dag tot 100.000 TPS, waarmee Solana en traditionele betalingsverwerkers Visa en Mastercard worden verslagen.

Ethereum lijkt steeds sterker te worden. Na de recente upgrade zal Ethereum waarschijnlijk oppermachtig blijven als het beste utility-token op de markt. Als zodanig is het een interessante coin.

Virgino’s slimme combo: 100% winst met crypto en dividendaandelen
Virgino’s slimme combo: 100% winst met crypto en dividendaandelen

Bitcoin (BTC): een inflatiedekking die beter is dan goud

Bitcoin was ’s werelds eerste cryptocurrency en is vandaag de dag nog steeds verreweg de meest waardevolle. De huidige marktkapitalisatie is ongeveer $400 miljard, het dubbele van die van Ethereum en meer dan het BBP van Noorwegen, Nigeria en Zuid-Afrika. Hoewel het een voor de hand liggende keuze lijkt om in je portefeuille op te nemen, is Bitcoin de favoriete cryptocurrency van institutionele beleggers over de hele wereld. Met 74% van de institutionele beleggers die van plan zijn te investeren in digitale activa, zal Bitcoin bovenaan de lijst staan als de meest liquide en minst volatiele crypto-activa.

Aangezien Bitcoin een vast aanbod heeft, met slechts 21 miljoen in circulatie, zal een toestroom van investeringen van grote instellingen de prijs van BTC tot onpeilbare hoogten opdrijven. Andere vaste activa, zoals goud en zilver, doen het enorm goed in tijden van hoge inflatie. En aangezien de inflatie op dit moment hoogtij viert, zou Bitcoin kunnen dienen als een nog betere hedge dan traditionele edelmetalen. De dominantie van Bitcoin op de cryptomarkt wordt niet verdisconteerd, en daarom is het onze op drie na beste als je wil investeren in crypto.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

MakerDAO (MKR): de centrale cryptobank

MakerDAO is een DeFi-project dat goed is voor 15% van de totale waarde die is vergrendeld in de gehele DeFi-ruimte en 25% van het totale bedrag dat is vergrendeld op de Ethereum-blockchain. Het is een van de meest geavanceerde en stabiele DeFi-platforms en biedt zijn eigen stablecoin, DAI, aan degenen die willen lenen tegen andere cryptocurrencies.

MakerDAO vereist dat leners te veel onderpand geven tegen een tarief van ongeveer 120-150%, wat betekent dat om je $100 aan DAI te lenen, je $120-150 aan een andere cryptocurrency moet plaatsen. Dit beschermt Maker en de DAI-USD-peg in tijden van extreme volatiliteit.

Maker functioneert als een DAO, waardoor MKR-houders de rentetarieven kunnen bepalen, hoe DAI moet worden gedekt en meer. In die zin is het in wezen een gedecentraliseerde centrale bank – een indrukwekkende prestatie. Zo heeft de DAO onlangs gestemd om haar DAI-belangen te ondersteunen met $500 miljoen aan Amerikaanse staatsobligaties en bedrijfsobligaties.

In maart 2020, toen de markten instortten, konden Maker-houders de DAI-peg redden. Hoewel de DAO tijdens het proces $6,65 miljoen verloor, laat het zien hoe veerkrachtig MakerDAO is in het licht van black swan events zoals de crash van 2020. Sindsdien zijn er aanzienlijke updates in het protocol doorgevoerd om te voorkomen dat zoiets opnieuw gebeurt. Als het nummer één DeFi-project op de markt, is MakerDAO een uitstekende keuze als onze vijfde beste als je wil investeren in crypto.

Aptos (APT): een nieuwe token die strijdt met Ethereum en Solana

Aptos is een nieuw token, zoals Metacade, dat onlangs een belangrijke hype heeft gekregen. Weet je nog in 2019 toen Facebook/Meta het Libra-project probeerde te lanceren? Ondanks de uiteindelijke mislukking in het aangezicht van regelgevers, zagen twee ontwikkelaars bij het bedrijf potentieel in het project, dat later werd omgedoopt tot Diem.

Nu is het eindelijk zover, en het heeft nog een naamsverandering ondergaan: Aptos. Aptos is een rivaal van chains als Ethereum, BSC en Solana. Het maakt gebruik van parallelle blockchains en een nieuwe programmeertaal die bekend staat als Move om gerapporteerde snelheden tot 130.000 TPS te bereiken zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Dit heeft ertoe geleid dat het nu al “de Solana-moordenaar” wordt genoemd, omdat het het huidige maximum van Solana van ongeveer 65.000 TPS overtreft.

Hoewel het nog in de kinderschoenen staat, vormt Aptos een krachtige bedreiging voor de dominantie van Ethereum en Solana. Met honderden miljoenen die al zijn opgehaald via private equity en een ontwikkelingsteam vol met ongelooflijk talent, zou Aptos het volgende grote token kunnen zijn dat de gelederen beklimt. Als zodanig is het ook een interessante crypto is.

Memeinator altcoin hoopt optimaal van nieuwe bullrun te profiteren
Memeinator altcoin hoopt optimaal van nieuwe bullrun te profiteren

Chiliz (CHZ): een unieke use-case met een aanstaande katalysator

Chiliz is een platform voor fanbetrokkenheid dat fantokens biedt voor sportteams over de hele wereld. Clubs als Juventus, Manchester City en Paris Saint Germain hebben al hun eigen fantokens uitgegeven, naast tientallen anderen. Als je een fantoken bezit, heb je stemrecht om de toekomst van je favoriete team te bepalen – zoals beslissen over uniformen, stadionnamen, opstellingen en meer. Het zijn niet alleen voetbalclubs die fantokens hebben: basketbal-, Formule 1- en eSports-teams hebben allemaal hun eigen fantokens.

Nu het WK eind dit jaar plaatsvindt, is het zeer waarschijnlijk dat crypto-investeerders fantokens zullen oppikken voor hun favoriete internationale teams, zoals Portugal, Argentinië en Italië. Omdat CHZ nodig is om deze tokens te kopen, zouden we binnenkort een pomp kunnen zien. Chiliz is een proof-of-concept dat aantoont dat deze fantokens een nieuw niveau van betrokkenheid van fans kunnen bieden, en dat is waarom het een interessante crypto is.

Glenn’s slimme ‘bitcoin dominantie strategie’ brengt hem forse winsten
Glenn’s slimme ‘bitcoin dominantie strategie’ brengt hem forse winsten

Metacade is een interessante crypto

Diversificatie is intuïtief; we willen niet al onze eieren in één mandje leggen, toch? Nou, beleggen is vaak contra-intuïtief. Neem bijvoorbeeld dit citaat van Warren Buffet: “Diversificatie kan rijkdom behouden, maar concentratie bouwt rijkdom op.” Hij heeft gelijk; voor de grootste winsten moet je meer van je portefeuille toewijzen aan de aandelen (of crypto’s in ons geval) die waarschijnlijk het grootste rendement bieden.

Metacade heeft tal van functies die waarschijnlijk duizenden, zelfs honderdduizenden spelers kunnen aantrekken in de snelgroeiende GameFi-ruimte. 

Als je gelooft in de visie van Metacade als een fundamentele drijfveer van play-to-earn-gaming, dan kan het interessant zijn om op onderzoek uit te gaan. In fase 1 van de presale kun je 125 MCADE-tokens krijgen voor $1. In fase 8 krijg je slechts 50 MCADE voor $1.

Als extra bonus zal Metacade aan het einde van de presale ook $125k weggeven! Als je op de begane grond wilt instappen bij een van de meest veelbelovende projecten in de GameFi-industrie én kans wilt maken op een grote geldprijs, bekijk dan zo snel mogelijk de Metacade-presale.

Neem hier deel aan de Metacade-presale.


Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Featured nieuws

Hoe Troy met doordachte bitcoin trades een fortuin verdient
Hoe Troy met doordachte bitcoin trades een fortuin verdient
Gepassioneerde crypto handelaar Philip scoort met ijskoude strategie
Gepassioneerde crypto handelaar Philip scoort met ijskoude strategie
Glenn’s slimme ‘bitcoin dominantie strategie’ brengt hem forse winsten
Glenn’s slimme ‘bitcoin dominantie strategie’ brengt hem forse winsten
Advertentie