Timo Bult Timo Bult
23/10/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2022 18:05

Dit is waarom de nieuwe crypto aptos (APT) opeens met 30% steeg

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Aptos crypto schiet in 2 weken met 250% omhoog

Foto: CryptoBucks/Shutterstock

De prijs van aptos (APT) is de afgelopen 24 uur een behoorlijke sprong gemaakt. De project, dat op 17 oktober lanceerde, steeg op een zeker moment met ruim 30%. De achterliggende oorzaak is echter niet een plotselinge verandering in het sentiment omtrent het project.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Aptos toont opleving na slechte week

Aptos is een smart contract-netwerk dat deze week werd gelanceerd. Het zou de concurrentie aan moeten gaan met netwerken als Ethereum (ETH) en Solana (SOL). Het project werd opgericht door oud-medewerkers van Facebooks Meta project. Na vier jaar van ontwikkelingen werd het mainnet op 17 oktober onthuld.

Al gauw na de lancering dook APT onderuit. Dit had onder andere te maken met de problematische start waar transacties toch niet zo snel werden verwerkt als beloofd. Daarnaast zouden de tokenomics achter het project vaag zijn en investeerde veel durfkapitalisten in het project, waaronder FTX CEO Sam Bankman-Fried.

Veel handelaren speelden hierop in door short te gaan op APT. Bij short selling wordt een crypto-positie geopend door de crypto te lenen met de verwachting dat de waarde hiervan zal dalen. De belegger verkoopt deze geleende crypto vervolgens aan kopers die bereid zijn de marktprijs te betalen. Voordat de geleende crypto moeten worden terugbetaald, gokt de handelaar erop dat de prijs verder zal dalen en hij ze tegen lagere kosten kan kopen.

Crypto koers stijgt 30% na short squeeze

Wanneer veel handelaren echter short gaan, kan dit een short squeeze veroorzaken. Dit is een soort kettingreactie veroorzaakt door short sellers die hun positie moeten terugkopen door de stijgende koers. Hierdoor stijgt de koers harder, waardoor nog meer short sellers hun posities moeten sluiten. Kortom, dit veroorzaakt een kettingreactie die de prijs snel laat stijgen.

Ook bij APT was dit het geval. Een short squeeze deed APT stijgen van een prijs van $7,44 naar een top van $10,12, aldus data van CoinGecko. Door de negatieve funding rate werd duidelijk dat een short squeeze de waarschijnlijke reden voor de stijging was. Op het moment van schrijven is APT weer iets in waarde gedaald.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie