Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Accenture komt met twee oplossingen voor blockchain-interoperabiliteit

Het consultingbedrijf Accenture heeft naar verluidt twee nieuwe patenten ingediend voor technieken die de interoperabiliteit van blockchain moeten stimuleren. Dit blijkt uit een publicatie die het Amerikaanse Patent and Trademark Office (USPTO) op 2 april publiceerde.

Het eerste patent dat Accenture indiende beschrijft hoe gebruikers cryptocurrency naar elkaar kunnen verzenden op basis van cryptologische blockchain-interoperabiliteit. Op deze manier zouden gebruikers met digitale handtekeningen cryptocurrency tussen verschillende blockchain-platforms kunnen versturen.

- Advertentie -

Het tweede ingediende patent maakt gebruik van smart contracts. Door middel van een smart contract kan een gebruiker volgens het patent transactie-informatie en een hoeveelheid cryptocurrency in een smart contract opsluiten totdat de ontvanger de transactie verifieert. Ook deze oplossingen kan worden ingezet om cryptocurrency te versturen tussen verschillende blockchain-platforms.

Blockchain-interoperabiliteit wordt door veel experts gezien als de heilige graal. Op dit moment is het blockchain-landschap aardig versplintert, met verschillende blockchains die vaak niet met elkaar kunnen communiceren. Net als bij de ontwikkeling van het World Wide Web kan interoperabiliteit voor massa-adoptie van blockchain-technologie zorgen.

Zowel op gebied van regelgeving en technologie zijn partijen druk bezig om een passende oplossing te vinden. Zo adviseerde ConsenSys aan de Europese Commissie dat er standaarden moeten komen waarmee de interoperabiliteit van blockchains binnen Europa bevordert kunnen worden. Daarnaast probeert Loom Network een oplossing te ontwikkelen waardoor DApps op verschillende blockchains met elkaar kunnen communiceren.

Sinds blockchain-technologie nog jong is, zijn grote bedrijven druk in de weer om nieuwe patenten in te dienen. Zo diende Alibaba vorig jaar maar liefst 90 patenten in, met daarachter IBM dat 89 patenten indiende.

Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Lees deze dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.216,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.216,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...