Timo Bult Timo Bult
09/04/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2019 05:00

Accenture komt met twee oplossingen voor blockchain-interoperabiliteit

Nieuws
accenture_komt_met_twee_oplossingen_voor_blockchain-interoperabiliteit

Het consultingbedrijf Accenture heeft naar verluidt twee nieuwe patenten ingediend voor technieken die de interoperabiliteit van blockchain moeten stimuleren. Dit blijkt uit een publicatie die het Amerikaanse Patent and Trademark Office (USPTO) op 2 april publiceerde.
Het eerste patent dat Accenture indiende beschrijft hoe gebruikers cryptocurrency naar elkaar kunnen verzenden op basis van cryptologische blockchain-interoperabiliteit. Op deze manier zouden gebruikers met digitale handtekeningen cryptocurrency tussen verschillende blockchain-platforms kunnen versturen.
Het tweede ingediende patent maakt gebruik van smart contracts. Door middel van een smart contract kan een gebruiker volgens het patent transactie-informatie en een hoeveelheid cryptocurrency in een smart contract opsluiten totdat de ontvanger de transactie verifieert. Ook deze oplossingen kan worden ingezet om cryptocurrency te versturen tussen verschillende blockchain-platforms.
Blockchain-interoperabiliteit wordt door veel experts gezien als de heilige graal. Op dit moment is het blockchain-landschap aardig versplintert, met verschillende blockchains die vaak niet met elkaar kunnen communiceren. Net als bij de ontwikkeling van het World Wide Web kan interoperabiliteit voor massa-adoptie van blockchain-technologie zorgen.
Zowel op gebied van regelgeving en technologie zijn partijen druk bezig om een passende oplossing te vinden. Zo adviseerde ConsenSys aan de Europese Commissie dat er standaarden moeten komen waarmee de interoperabiliteit van blockchains binnen Europa bevordert kunnen worden. Daarnaast probeert Loom Network een oplossing te ontwikkelen waardoor DApps op verschillende blockchains met elkaar kunnen communiceren.
Sinds blockchain-technologie nog jong is, zijn grote bedrijven druk in de weer om nieuwe patenten in te dienen. Zo diende Alibaba vorig jaar maar liefst 90 patenten in, met daarachter IBM dat 89 patenten indiende.
Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Lees deze dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Advertentie