Rico Engelbarts
03/09/2018 20:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 13:02

Alibaba bovenaan in ranking op basis van aantal aangevraagde blockchain-patenten

Nieuws
alibaba_bovenaan_in_ranking_op_basis_van_aantal_aangevraagde_blockchain_pantenten

Foto: mundissima/Shutterstock

Volgens een nieuw rapport van iPR Daily, waarin bedrijven en instanties gerangschikt worden aan de hand van de door hen ingediende patentaanvragen, leiden grote financiële en technologische ondernemingen uit China en de Verenigde Staten de wereldwijde drive om toepassingen van blockchain-technologie te ontwikkelen.
iPR Daily is een mediakanaal dat gespecialiseerd is in het intellectuele eigendom (auteursrecht, octrooirecht en dergelijke), en meldt dat het voor haar rangschikking gegevens uit China, Europa, de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea heeft geraadpleegd evenals het International Patent System van de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom (WIPO).
Alibaba, prijkt bovenaan de lijst en heeft maar liefst 90 blockchain-gerelateerde octrooiaanvragen ingediend. Het Chinese equivalent van Amazon.com wordt op de voet gevolgd door IBM (89 aanvragen). De derde en vierde plek worden ingenomen door respectievelijk Mastercard met 80 en de Bank of America met 53 patentaanvragen.
Als een van de weinige centrale banken ter wereld die zich waagt aan blockchain-technologie, staat de People’s Bank of China (PBoC) op de vijfde plaats in de rangschikking. De PBoC heeft in totaal 44 patentaanvragen ingediend die zijn gericht op de geplande digitale currency van de Chinese centrale bank.
De lijst, van 100 bedrijven in totaal, bestaat voor het overgrote gedeelte uit Chinese instellingen. Een rapport van internationaal accountants- en belastingadviesbureau PwC, gaf onlangs al aan dat China, ook als het gaat om blockchain-technologie, in de komende jaren de leidende marktpositie over zal nemen van de Verenigde Staten. De groeiende Chinese interesse in de technologie werd eerder al duidelijk door een toename van 454% van Chinese bedrijven met “blockchain” in de naam.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Advertentie