rapport_EU_moet_blockchain_standaarden_implementeren

Rapport: “EU moet blockchain-standaarden implementeren”

9

In een rapport adviseert het European Union Blockchain Observatory and Forum de Europese Unie blockchain-standaarden te implementeren. Verschillende blockchains zouden namelijk beter samen moeten kunnen werken. In het rapport, dat op 6 maart werd gepubliceerd, deed de organisatie daarnaast nog een aantal andere aanbevelingen om de innovatie binnen de blockchain-industrie verder te kunnen stimuleren.

Het blockchain-bedrijf ConsenSys stelde het rapport namens de Europese blockchain-organisatie op. Het bedrijf deed onderzoek naar de huidige situatie en de toekomst van blockchain-technologie, en deed op basis daarvan een aantal aanbevelingen.

In het rapport getiteld “Scalability, Interoperability and Sustainability of Blockchains”, wordt aanbevolen standaarden te ontwikkelen ter bevordering van de interoperabiliteit van verschillende blockchains. De huidige situatie in de blockchain-industrie is dat er veel verschillende blockchain-netwerken zijn die geen toegang tot elkaar hebben en daarom naast elkaar werken.

Het EU Blockchain Observatory and Forum beveelt daarnaast aan meer geld vrij te maken voor het onderzoek naar de opkomende technologie:

Momenteel steunt de EU blockchain-onderzoeken op een aantal manieren, van het EU Blockchain Observatory & Forum tot de toewijzing van maximaal €340 miljoen ter ondersteuning van blockchain-projecten tot 2020 in het kader van het Horizon 2020-programma. Hoewel dit goed is, mag de EU daar geen genoegen mee nemen. Zowel de VS als China hebben sterke steun uitgesproken voor onderzoek naar blockchain, waarbij de eerste zelfs zo ver is gegaan het deel uit te laten maken van het defensiebudget van ter waarde van $700 miljard.

Naast de aanbeveling om meer financiële middelen vrij te maken voor onderzoek, wordt ook aangeraden de spanningen die zijn ontstaan tussen wetgeving en blockchain in de context van de privacywet GDPR/AVG weg te nemen. Dit zou innovatie binnen de sector namelijk kunnen afremmen.

De auteurs van het rapport raden aan eerst onderzoek te doen en concepten te ontwikkelen, en pas daarna standaarden en wetgeving te ontwikkelen. Ook zouden meer educatieve projecten moeten worden ontwikkeld om nieuw talent aan te kunnen trekken voor de ontwikkeling van de technologie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

+
Satos

9/10

€9.475,68 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.455,92 Kopen
Bitcoinmeester

8.7/10

€9.412,99 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.357,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.451,28 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.555,33 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.420,54 Kopen
Laatste nieuws