Timo Bult Timo Bult
12/03/2019 15:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 13:42

Rapport: “EU moet blockchain-standaarden implementeren”

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
rapport_EU_moet_blockchain_standaarden_implementeren

In een rapport adviseert het European Union Blockchain Observatory and Forum de Europese Unie blockchain-standaarden te implementeren. Verschillende blockchains zouden namelijk beter samen moeten kunnen werken. In het rapport, dat op 6 maart werd gepubliceerd, deed de organisatie daarnaast nog een aantal andere aanbevelingen om de innovatie binnen de blockchain-industrie verder te kunnen stimuleren.
Het blockchain-bedrijf ConsenSys stelde het rapport namens de Europese blockchain-organisatie op. Het bedrijf deed onderzoek naar de huidige situatie en de toekomst van blockchain-technologie, en deed op basis daarvan een aantal aanbevelingen.
In het rapport getiteld “Scalability, Interoperability and Sustainability of Blockchains”, wordt aanbevolen standaarden te ontwikkelen ter bevordering van de interoperabiliteit van verschillende blockchains. De huidige situatie in de blockchain-industrie is dat er veel verschillende blockchain-netwerken zijn die geen toegang tot elkaar hebben en daarom naast elkaar werken.
Het EU Blockchain Observatory and Forum beveelt daarnaast aan meer geld vrij te maken voor het onderzoek naar de opkomende technologie:

Momenteel steunt de EU blockchain-onderzoeken op een aantal manieren, van het EU Blockchain Observatory & Forum tot de toewijzing van maximaal €340 miljoen ter ondersteuning van blockchain-projecten tot 2020 in het kader van het Horizon 2020-programma. Hoewel dit goed is, mag de EU daar geen genoegen mee nemen. Zowel de VS als China hebben sterke steun uitgesproken voor onderzoek naar blockchain, waarbij de eerste zelfs zo ver is gegaan het deel uit te laten maken van het defensiebudget van ter waarde van $700 miljard.

Naast de aanbeveling om meer financiële middelen vrij te maken voor onderzoek, wordt ook aangeraden de spanningen die zijn ontstaan tussen wetgeving en blockchain in de context van de privacywet GDPR/AVG weg te nemen. Dit zou innovatie binnen de sector namelijk kunnen afremmen.
De auteurs van het rapport raden aan eerst onderzoek te doen en concepten te ontwikkelen, en pas daarna standaarden en wetgeving te ontwikkelen. Ook zouden meer educatieve projecten moeten worden ontwikkeld om nieuw talent aan te kunnen trekken voor de ontwikkeling van de technologie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie